Receptek
Sajtos rúd - a kedvenc ropogtatnivalónk

Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g finomliszt (én teljes kiőrlésűből is készítettem már, és ugyanolyan finom!)
- 200 g vaj
- 200 g reszelt sajt (nem csak trappistával finom, próbáljátok ki, hogy belecsempésztek egy kis parmezánt!)
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kk szódabikarbóna
- 50 ml tej
A tetejére:
- 1 db tojás
- 30 g reszelt sajt
- só, ízlés szerint
- különböző magvak, ízlés szerint (én szezám- és köménymaggal szeretem)
- bors, ízlés szerint (frissen őrölt színes bors keverékkel meghintve fenomenális!)
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
2. A sót belekeverjük a lisztbe, majd hozzáadjuk a vajat, és az egészet összemorzsoljuk. Ezután jöhet hozzá a sajt és a tejben feloldott szódabikarbóna. Az egészet sima tésztává gyúrjuk.
3. A tésztát egy kilisztezett felületen kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd felvágjuk ujjnyi rudacskákra. Ezután megkenjük a tetejét a felvert tojással, megszórjuk sajttal, és ízlés szerint sóval, borssal, illetve a magvakkal.
4. Egy tepsüt kibélelünk sütőpapírral, a rudakat erre helyezzük rá, és 12-15 perc alatt addig sütjük, míg a sajt szép aranybarnára pirul a tetején!
Azért is szeretem ezt a receptet, mert napokig friss marad a sajtos rúd, ha így készítjük el, bár nagyon ritka az, hogy másnapra akár egy morzsa is maradjon belőle! Remélem elkészítitek és legalább annyira fogjátok szeretni, mint én!
Küldje el ismerősének!

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet
A vállalkozások számára a biztonság kiemelten fontos tényező, hiszen a megfelelő védelem nélkül komoly kockázatokkal járhatnak az üzleti tevékenységek. Az alábbiakban...

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában
Régebben a szállodát éjszakázási helynek tekintették. Egy ágy és egy fürdőszoba elég volt az ügyfelek elégedettségéhez. De ma a mai utazók igényei megváltoztak. De hogyan...

A 3 legfinomabb forralt bor
A forralt bor tökéletes választás, ha vendégeket vársz, esetleg egy fárasztó nap után lazítani szeretnél, vagy éppen jól átfagytál egy kiadós séta miatt. Ezt a remek...

A legfinomabb karamellás brownie
Gazdag, nedves és habos, ezek a karamellás brownie-k dekadens finomságok, amelyek kielégítik az édes vágyakat. Ezek a ragacsos, ínycsiklandó brownie-k, amelyek közepén vastag...

A gyömbér shot előnyei
Ha egy kis felfrissülésre van szükséged, próbáld ki a friss gyömbért. A gyömbér, a citrom és a méz egyszerű kombinációja biztosan lendületet ad.

A matcha tea jótékony hatásai
Intenzív zöld, édeskés vagy kesernyés ízű, vitaminban gazdag – ezzel a három tulajdonsággal lehet leginkább röviden és tömören jellemezni a matchát. Eláruljuk, honnan...

Egri Bikavér Ünnep
Az Egri Bikavér Ünnepe a város legnépszerűbb ingyenes fesztiválja, ami október 18. és 29. között kerül megrendezésre. A program keretein belül egri és környékbeli borászok...

3 őszi kávé, ami garantáltan ízleni fog
Az otthon elkészíthető őszi kávéitalok tökéletes hangulatos kiegészítői az őszi mindennapoknak. Legyen szó eszpresszóról, főzött kávéról vagy kávé nélküli kávéról...

Kozmetikumok készítése házilag
A márkás arckrémek és pakolások sokba kerülnek, ráadásul számos mesterséges anyagot is tartalmaznak, amelyekkel hosszú távon károsíthatod a szervezeted. Ha te magad keversz ki...

3 arcpakolás a ragyogó arcbőrért
Hamarosan beköszönt az ősz, ugyanis már a nyár utolsó hónapjára lapoztuk a naptárunkat. Ősszel bőrünk fakóvá és érzékennyé válhat a hűvös, szeles időjárás miatt....

Léböjt-kúra: hasznos tippek és isteni smoothie-k receptje egy helyen
A nyár közeledtével sokan már most belefogtak valamilyen diétába, sportolásba, vagy éppen méregtelenítő kúrába. Elhoztunk nektek pár hasznos tippet és könnyen...

A leggyakoribb hibák, amiket főzés közben elkövetünk
Nem számít mennyi főzőműsort nézünk és hány receptet, blogot olvasunk, néha az általunk készített ételek még csak meg sem közelítik azt, amit a profik könnyedén,...