notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg te is Szedres Mariannt, az egyik legszebb magyar modellt!

hirdetes

Az 1980-as évek egyik legszebb magyar modellje - Interjú Szedres Mariannal

helloladies.hu

Az 1970-es és az 1980-as években az egyik legismertebb magyar modell volt Szedres Mariann és még ma is gyönyörű! A most következő interjúban mesél nektek az akkora modelléletről, szépségének titkairól és a modellszakma érdekességeiről! Számunkra pedig ez ismét nagyon megtisztelő és köszönjük az interjút!

Interjú Szedres Mariannal

Külföldön vagy itthon lehetett könnyebben érvényesülni a modellszakmában?


A 80-as években a modellek, és a fotósok együttes munkája adott nevet ennek a szakmának. Nagyon keveset kerestünk, 150 Ft-tal jutalmazták a napi munkánkat, később 500 Ft-ot kaptam, esetleg többet is. Az átlagfizetésnél mindenképp többet kerestem, ezt meg kell jegyeznem.  A vidék-Budapest, illetve a bemutató, vagy fotózás, 1 nap, vagy több függvénye is volt. Külföldön viszont már milliomos lettem volna.


Modellnek lenni akkoriban nem volt annyira egyszerű, mint manapság. Nem volt internet, sőt, mobil telefon sem. Akkoriban táviratot kaptam, ha munkára hívtak. - sűrűn csengetett a postás, szerencsére. A modelliskola nagy lehetőséget nyújtott nekem érvényesülésre, kitörésre. Már az MTI - Magyar Távirati Iroda -nál is elvégeztem, de az Artistaképző Intézetben még egyszer, mert évekkel később kötelezővé tették. A végén, a vizsgán sok fotós és szakmabeli vett részt, engem azonnal megkerestek, többen is. Természetesen a véletlenek, sorsszerű történések már korábban lehetővé tették számomra, hogy modellkedjek. Egy nyári napon sétáltam egy kicsi utcában, ahol egy presszóból jöttek ki, hogy azonnal szeretnének fotót készíteni rólam, és szeretnék, ha az ottani forgatáson részt vennék. 14 éves voltam, nyári szünidőben történt, és máris vállaltam, belecsöppentem kicsit ebbe a világba.

hirdetes


Külföldön sem volt ez másként, az általam nagyon kedvelt, Claudia Schiffert, a gyönyörű német modellt például egy diszkóban fedezték fel, a 80-as években. Itt megjegyezném, hogy első divatbemutató-sorozatom a Gemini együttes hajóján volt, heti 1 alkalommal. az együttes vezetője, Várszegi Gábor, tánc közben jött oda hozzám, és kért fel erre, alig 16 évesen. Németországban sem volt még elterjedt az internet. Kitartás, magatartásforma párosult külföldön is, Magyarországon is a modellkedéshez. Ahogy elmondtam, pénzben összehasonlíthatatlan volt viszont.

Erről a festményről mesélj, kérlek. Ki csinálta, miért csinálta, felkértek rá, vagy te készíttetted? Nagyon tetszik nekünk :)


Ez a festmény egy nagyon kedves meglepetés volt!! Megkerestek, mert természetesen a beleegyezésem kell ehhez, hogy lefestenék a képemet. Egyszerűen a Facebookon megosztottam a képet, ami után egy festőművész megkeresett. Izgatottan vártam az eredményt. Amint megkaptam, megosztottam közösségi oldalamon is, nagyon sokak örömére!! Már a szoba falát díszíti a kép, mindenki megcsodálja. Nagyon örültem mindig is a meglepetéseknek. Ha akkoriban ilyen jellegű festményt nem is akartak készíteni rólam, volt sok egyéb. A legváratlanabb pillanatban ismertek fel. Vagy: beléptem egyszer a Váci utcában az akkor nyílt S-modell üzletbe. Az eladó nézett rám, aztán mosolyogva mondta, ,,Te vagy a képeken,,!!, ugye??? - akkor láttam először, hogy kb. 4 fotóm díszítette az üzlet falát. Nem tudtam erről, sokszor nem mondták meg, hová készül a fotó. Ez 10 évig ott állt.

hirdetes

A festményt készítette: Szelthafner Lilla festőművész

 

 

 

 

 

 

A következő oldalon folytatjuk az interjút!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így néznek ki a sztárok fürdőruhában, amikor nem egy magazin címlapján pózolnak

2020-07-15

Így néznek ki a sztárok fürdőruhában, amikor nem egy magazin címlapján pózolnak

Úgy gondoltuk, hogy megmutatjuk, a sztárok hogyan néznek ki bikiniben. Az egyik oka az, hogy inspirálódhassatok öltözékükből a másik pedig az, hogy lássátok milyenek is valójában, amikor nem a magazinok címlapján pózolnak. Bizony, az ő testük sem tökéletes és ez így is van jól.

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

2020-09-15

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

Hogy kiderüljön, mi is áll a hűtlenség mögött, megkérdeztem barátokat, ismerősöket, hogy nekik mi okuk volt a megcsalásra. Íme a válaszok.

J Lo titkai - ezért néz ki olyan fantasztikusan!

2020-05-07

J Lo titkai - ezért néz ki olyan fantasztikusan!

J Lo fantasztikusan néz ki és szinte senki nem mondaná meg róla, hogy 50 éves. Persze, sokat is tesz azért, hogy ilyen fantasztikus formában maradjon, ha pedig nem tudnánk a valódi korát, azt gondolnánk, hogy sokkal fiatalabb, mint valójában. Mi lehet a titka?

Audrey Hepburn legjobb idézetei

2020-03-11

Audrey Hepburn legjobb idézetei

A klasszikus szépség a gyönyörű, fekete ruhájában, a kis tiarájával! A tehetséges és sikeres színésznő legjobb gondolatai, amit minden nőnek ismernie kell!

Sztárok, akikről nem is gondolnád, hogy betegek!

2019-11-26

Sztárok, akikről nem is gondolnád, hogy betegek!

Ha esetleg te is bipoláris zavarral küzdesz, tisztában vagy vele, hogy annyira eluralkodhat rajtad, hogy akár átveheti az életed fölött az irányítást. Vannak napok, amikor energikusnak, izgatottnak érzed magad, míg máskor nagyon szomorúnak, fáradtnak, reménytelennek, és szorongsz is? Vagy csak azért olvasod ezt, mert van egy barátod, vagy családtag

Diana hercegné stílustitkai

2019-11-30

Diana hercegné stílustitkai

Diana hercegné élete során többszörösen is kiérdemelte a divatikon címet – a bő ujjas ruhák, a sikkes szoknyák és a beállított haj csupán néhány jellegzetesség volt, amit tőle láthattunk. Stílusának legérdekesebb vonásai azonban éppen azok, amikre senki sem figyelt fel – azok az aprócska részletek, amik gyakran elvesztek a többi látványosabb között