notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg te is Szedres Mariannt, az egyik legszebb magyar modellt!

hirdetes

Az 1980-as évek egyik legszebb magyar modellje - Interjú Szedres Mariannal

helloladies.hu

Az 1970-es és az 1980-as években az egyik legismertebb magyar modell volt Szedres Mariann és még ma is gyönyörű! A most következő interjúban mesél nektek az akkora modelléletről, szépségének titkairól és a modellszakma érdekességeiről! Számunkra pedig ez ismét nagyon megtisztelő és köszönjük az interjút!

Interjú Szedres Mariannal

Külföldön vagy itthon lehetett könnyebben érvényesülni a modellszakmában?


A 80-as években a modellek, és a fotósok együttes munkája adott nevet ennek a szakmának. Nagyon keveset kerestünk, 150 Ft-tal jutalmazták a napi munkánkat, később 500 Ft-ot kaptam, esetleg többet is. Az átlagfizetésnél mindenképp többet kerestem, ezt meg kell jegyeznem.  A vidék-Budapest, illetve a bemutató, vagy fotózás, 1 nap, vagy több függvénye is volt. Külföldön viszont már milliomos lettem volna.


Modellnek lenni akkoriban nem volt annyira egyszerű, mint manapság. Nem volt internet, sőt, mobil telefon sem. Akkoriban táviratot kaptam, ha munkára hívtak. - sűrűn csengetett a postás, szerencsére. A modelliskola nagy lehetőséget nyújtott nekem érvényesülésre, kitörésre. Már az MTI - Magyar Távirati Iroda -nál is elvégeztem, de az Artistaképző Intézetben még egyszer, mert évekkel később kötelezővé tették. A végén, a vizsgán sok fotós és szakmabeli vett részt, engem azonnal megkerestek, többen is. Természetesen a véletlenek, sorsszerű történések már korábban lehetővé tették számomra, hogy modellkedjek. Egy nyári napon sétáltam egy kicsi utcában, ahol egy presszóból jöttek ki, hogy azonnal szeretnének fotót készíteni rólam, és szeretnék, ha az ottani forgatáson részt vennék. 14 éves voltam, nyári szünidőben történt, és máris vállaltam, belecsöppentem kicsit ebbe a világba.

hirdetes


Külföldön sem volt ez másként, az általam nagyon kedvelt, Claudia Schiffert, a gyönyörű német modellt például egy diszkóban fedezték fel, a 80-as években. Itt megjegyezném, hogy első divatbemutató-sorozatom a Gemini együttes hajóján volt, heti 1 alkalommal. az együttes vezetője, Várszegi Gábor, tánc közben jött oda hozzám, és kért fel erre, alig 16 évesen. Németországban sem volt még elterjedt az internet. Kitartás, magatartásforma párosult külföldön is, Magyarországon is a modellkedéshez. Ahogy elmondtam, pénzben összehasonlíthatatlan volt viszont.

Erről a festményről mesélj, kérlek. Ki csinálta, miért csinálta, felkértek rá, vagy te készíttetted? Nagyon tetszik nekünk :)


Ez a festmény egy nagyon kedves meglepetés volt!! Megkerestek, mert természetesen a beleegyezésem kell ehhez, hogy lefestenék a képemet. Egyszerűen a Facebookon megosztottam a képet, ami után egy festőművész megkeresett. Izgatottan vártam az eredményt. Amint megkaptam, megosztottam közösségi oldalamon is, nagyon sokak örömére!! Már a szoba falát díszíti a kép, mindenki megcsodálja. Nagyon örültem mindig is a meglepetéseknek. Ha akkoriban ilyen jellegű festményt nem is akartak készíteni rólam, volt sok egyéb. A legváratlanabb pillanatban ismertek fel. Vagy: beléptem egyszer a Váci utcában az akkor nyílt S-modell üzletbe. Az eladó nézett rám, aztán mosolyogva mondta, ,,Te vagy a képeken,,!!, ugye??? - akkor láttam először, hogy kb. 4 fotóm díszítette az üzlet falát. Nem tudtam erről, sokszor nem mondták meg, hová készül a fotó. Ez 10 évig ott állt.

hirdetes

A festményt készítette: Szelthafner Lilla festőművész

 

 

 

 

 

 

A következő oldalon folytatjuk az interjút!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes