notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg te is Szedres Mariannt, az egyik legszebb magyar modellt!

hirdetes

Az 1980-as évek egyik legszebb magyar modellje - Interjú Szedres Mariannal

helloladies.hu
Interjú Szedres Mariannal

Akkoriban hol és hogyan volt lehetőség megjelenésre?


Az 1980-as években,- internet nem volt - több baráti- és munkakapcsolat alakulhatott ki, mint mostanában. Mindent személyesen beszéltünk meg. Nagyon jó hangulatú műsorok készültek. Sokszor megünnepeltük egy-egy többhetes forgatás végét együttesekkel, vagy említhetném Korda György egyik show műsorát is, ahol szintén modellekkel dolgoztak. Korda György meghívta a stábot egy kisebb házibulira. Ilyenkor is jobban megismerhettük egymást. Ilyen alkalmakkor sok embert ismertem meg, akikkel dolgoztam a későbbiekben - fotós, rendező. Életre szóló barátság is kialakult fotósommal, Módos Gábor fotóművésszel. Természetesen most már tartjuk a kapcsolatot interneten is.

Áruld el a titkod, hogy lehet az, mit tettél azért, hogy valóban gyönyörű maradj sok-sok éven keresztül?


Mindig betartottam az alapszabályt. A megfelelő pihenésre, alvásra, sőt étrendre is figyeltem. Ez most már szerencsésebb, mint régen volt, hiszen sokat lehet olvasni erről. Mosolygunk is, amikor szóba kerül, hogy az általam modellként megismert Bíró Ica fitnesz kazettáira is tornáztam, lányommal, Mariannal együtt, szigorúan heti 3 alkalommal. Nem tudtam, és nem tudok edzésekre járni, mert a munkám nem kötött munkaidős volt. Otthon, bármikor elvégezhető aerobic az, amit a mai napig megcsinálok.

hirdetes


Izzasztó, kemény edzés tud lenni! Amikor időm engedte, vagy engedi, természetesen konditerembe járok, mert nagyon fontos az edző jelenléte, tanácsa. A sminkeléssel óvatosan kell bánni, a bőrre vigyázni kell. Amint lehetőségem adódott, munka végeztével, már el is távolítottam a festéket. Talán nem is említette még előttem eddig senki: a 80-as években csak elvétve volt sminkes, fodrász! /Egy fiatal fotóssal beszélgettem, aki nagyon meglepődött ezen/. Amikor fotózásra indultam, saját sminkkel, hajjal készen voltam. Régebben a ,,cicaszem,, nagy divat volt, ez a sminkelés kicsit hosszabb ideig tartott. Ha valaki a modelliskolában, mert ott sminkelést is tanultunk, nem tanulta meg, vagy kézügyessége nem volt ehhez, az a modell nagyon nehezen maradt a pályán.

Mi változott mára a szakmában? Rosszabb vagy jobb, felkapottabb szerinted a modellkedés, nagyobb szerepet kap a világban?


Manapság már TFCD fotózásnál is jelen van sminkes, és fodrász. Nagyon megkönnyíti a modellek helyzetét. Naprakész, és jóval több reklám készül a gyorsan változó divat miatt mostanában. Nagyon sok a modell ehhez, de itt meg kell említenem, hogy nem változott a modellek helyzete a 80-as évekhez képest mégsem. Csak az marad a pályán, aki kitartóan, alázattal végzi munkáját. Külföldi munkát előbb kapnak, bármikor utazhatnak külföldre - a 80-as években 3 évente utazhatott mindenki nyugati országba, a modellek viszont évente többször is, de meghatározott számú volt. - és sok más szempontból előnyeik vannak. Az internet minden lehetőséget megad, a modellek elé tár.

hirdetes


Pillanatok alatt megkereshet egy fotóst, és fordítva, a fotós a modellt. Ez óriási különbség a 80-as évekhez viszonyítva. akár külföldről is kaphat felkérést egy modell. Csoportok is vannak a modelleknek, ami még egy plusz, hogy munkához jussanak, külföldön, és itthon. Megint csak ismétlek, a lehetőség nagyobb, de ma sem könnyebb az álmot valóra váltani, mint az a 80-as években volt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes