notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

óceántakarítás, szemétsziget megszünetetése, műanyag hulladék

hirdetes

Takarítják a világ legnagyobb szemétszigetét

helloladies.hu
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Döntő ponthoz jutottunk a történelemben. Annyi hulladékot termeltünk annak érdekében, hogy jobb legyen az életünk, hogy a bolygónk fuldoklik tőle. Műanyagok tömegei vannak az utcákon, óceánokban és erdőkben, és csak most kezdünk rájönni, milyen komoly is a helyzet. A cégek próbálnak új ötletekkel előállni, hogyan szabadulhatnánk meg a sok szeméttől mielőtt túl késő lenne, és önkéntesek a világ minden tájáról közös projekteket indítanak.

Megkezdődött a szemét eltakarítása

Nézzük, mit mond a statisztika:

  • Minden egyes évben 300 millió tonna műanyagot termelünk
  • Ezeknek 50%-a egyszer használatos, amit lehet, hogy csak 2 percig használunk, de évszázadokig a Földön marad
  • Évente több, mint 8 millió tonna műanyag kerül az óceánba
  • A tengeri madarak 90%-ának van műanyag a gyomrában
  • A műanyagfelhasználás 40%-a csomagolásból származik
  • 500 milliárd műanyag szatyor kerül használatba minden évben, ez több, mint egy millió percenként
  • Az utóbbi 10 évben több műanyagot termeltünk, mint előtte az egész évszázadban


A Csendes-óceánban található a legnagyobb szemétsziget, ami mintegy 1.6 millió négyzetkilométer, és kétszer akkora, mint Texas állam. Tudósok úgy találták, hogy körülbelül 1,6 trillió darab műanyag található ott, ami nagyjából 80.000 tonnát nyom. Ez viszont csak becslés, ami azt is jelentheti, hogy valójában ennél sokkal többről van szó.

hirdetes


Egy különleges technológiát alkalmaz a The Ocean Cleanup


Tavaly szeptemberben a The Ocean Cleanup nevű cég egy projektet indított annak érdekében, hogy megtisztítsa ezt a részt, ehhez pedig egy nagyon újszerű technológiát alkalmaznak. Becslésük szerint a szemét körülbelül 50%-át el tudják távolítani a következő 5 éven belül. Mióta elindították, több hibával is szembesültek, folyamatosan dolgoznak a fejlesztéseken, de állítják, nem fogják feladni.


A céget egy 18 éves holland fiú alapította még 2013-ban. A missziójuk pedig, hogy igen fejlett technológiával megszabaduljanak az óceánokban található műanyagszeméttől.

hirdetes


Mivel vannak hibák a folyamatban, többen azt pletykálták, hogy leállítják, de az alapító szerint ez nem igaz. Rendszeresen osztanak meg frissítéseket arról, hogy haladnak, dolgoznak a hibák kijavításán, a befektetők pedig továbbra is támogatják őket. A cég célja, hogy újrahasznosítsa az összegyűjtött műanyagokat, és belőlük márkás, jó minőségű telefonokat, székeket, napszemüvegeket, vagy akár autóalkatrészek készítsenek. Az egyetlen módja, hogy megállítsuk a szennyezést az, ha a már meglévőket hasznosítjuk újra. Az Adidas például cipőket készít belőle.


Az alábbi videó részletesen is bemutatja, hogyan is működik ez az érdekes technológia:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így alakíts ki egy költségvetést és tartsd is be!

2020-06-04

Így alakíts ki egy költségvetést és tartsd is be!

Költségvetést csinálni (és azt tartani is) elavult módszernek tűnhet, pedig nagyon sokat segíthet az anyagi jóléted tekintetében. Véd a váratlan kiadásoktól, nem költekezel túl, valamint segít a céljaid megvalósításában. Mutatjuk a legjobb módszereket, amikből kiválaszthatod azt, ami nálad működik!

Egyszerű gyakorlatok a csípő nyújtására, amit minden nap végezz el!

2020-06-04

Egyszerű gyakorlatok a csípő nyújtására, amit minden nap végezz el!

A csípőre közel sem fordítunk annyi figyelmet, mint kellene, pedig ha sokat ülünk, később sok problémát okozhat. Az alábbi egyszerű gyakorlatok nagyon sokat segítenek!

Fejfájás ellen természetesen, gyógyszerek nélkül

2020-06-04

Fejfájás ellen természetesen, gyógyszerek nélkül

A fejfájás tönkre teheti az egész napunkat, a fájdalom ugyanis kihat a koncentrálókészségre, csökkenti a produktivitást. Sajnos nagyon gyakori jelenség és időnként szinte mindenkit érint, szerencsére vannak azonban módszerek, amik természetes módon csökkentik az erősségét. Megmutatjuk, hogyan enyhítheted a tüneteket gyógyszerek nélkül!

Így tervezd meg a nyaralást, utazást a járvány idején!

2020-06-04

Így tervezd meg a nyaralást, utazást a járvány idején!

Ez a nyár a nyaralások tekintetében biztosan más lesz, mint a többi a koronavírus járvány miatt, pedig az utazásnak számos előnye van. Mielőtt tervezésbe kezdenél, elsőként a saját és családod biztonságát tartsd észben, de néhány óvintézkedés, tanács betartásával az idei nyárnak sem kell unalmasnak lennie!

Tényleg elijeszted a férfiakat?

2020-06-03

Tényleg elijeszted a férfiakat?

Lehetetlen valakit elijeszteni, egyszerűen sok férfi nem tud mit kezdeni egy erős nővel. Azért mennek el, mert nem a megfelelő emberek számodra, ilyen egyszerű. Az alábbi dolgokat mindenképp tarts észben, ha valaha „elijesztettél” már valakit!

Határozott jelek, hogy többet kellene mozognod!

2020-06-03

Határozott jelek, hogy többet kellene mozognod!

Néhány egyszerű nyújtógyakorlat napközben is nagyon sokat jelent, nem számít milyen formában, de ha felállsz, az segíthet ezeken a problémákon! Meg lennél lepve, hogy egy kis mozgástól mennyivel jobban érzed majd magad és milyen jó hatással van az egészségedre!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
27 404
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 264 880
Állatok Átalakítás Család Életmód Érdekességek Fejlesztő Férfi Gyereknevelés Videó