notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elmondom hogy éltem meg a szüleim válását felnőttként, Így hat a gyerekre, ha felnőttként elválnak a szülei, A válás a felnőtt gyereket is megviseli

hirdetes

A szüleim addig vártak a válással, amíg felnőttem - de így is szívás

helloladies.hu

A válás sosem könnyű. Volt néhány barátom az iskolában, akiknek elváltak a szülei és emlékszem azt gondoltam, milyen szerencsés vagyok, hogy az enyémek együtt vannak. Hallottam tőlük, hogy egyik hétvégét itt, a másikat ott töltik és az ünnepek is kész káosszá váltak. Nehéz volt akkor megértenem, hogy milyen is lehet ez számukra, de ez mind megváltozott, amikor 24 éves lettem. A szüleim válása felnőttként is nagyon megviselt…

A szülők válását felnőttként is nehéz elfogadni

A gyerekkoromat is megkérdőjeleztem


Rájöttem, hogy mindig azt vártam, hogy a szüleim együtt maradnak. Persze voltak veszekedések és nehézségek, de mindig úgy tűnt, hogy túljutnak rajta. Nagyjából úgy emlékszek vissza, hogy mindig boldog, szerető környezetben nőhettem fel, de felnőttként azon gondolkodom, hogy lehet, hogy mindez hazugság volt. Lehet, hogy rosszul emlékszek és voltak jelek, hogy végül így alakulnak a dolgok. Azon aggódom, hogy a szüleim nem azért maradtak együtt, mert szerették egymást, hanem miattam és a testvérem miatt.


Ettől újra gyereknek érzem magam – nem jó értelemben


Még ha 24 éves is voltam, amikor hivatalosan különváltak, rögtön újra gyereknek éreztem magam. Nem számított, hogy egy másik városba jártam egyetemre és együtt éltem a barátommal, ismét egy kislánnyá váltam, aki bebújik a szülei ágyába és akikkel minden este együtt vacsorázik a családi asztalnál. Sebezhetőnek éreztem magam, hiszen az egész életem megváltozik és nem tudtam, hogy mire számítsak.

hirdetes


Egy másik házba mentem haza


Amikor a szüleim elváltak, eladták az otthonunkat. Ez volt az a ház, ahol felnőttem és amit együtt építettek fel. Rengeteg szép emlékünk volt, de többé be sem tehetem a lábam. Persze mindkettőjük új lakásában volt egy ágyam, de ez már egyáltalán nem ugyanaz. Idegennek érzem ott magam és úgy érzem nincs már helyem az új életükben.


Meg kell tanulnom, hogyan alkalmazkodjak

hirdetes


Azt hiszem a legnehezebb dolog talán az, hogy meg kell birkóznom azzal, hogy mindketten tovább léptek és új partnerük van. Ez azt jelenti, hogy egy teljesen új családom van. 24 évig volt egy anyám, apám és testvérem. Ők voltak a családom. Most az apám összejött egy kedves nővel, akinek van három gyereke, ők pedig mind együtt élnek. Tudom, hogy nem igaz, de úgy érzem, hogy apa lecserélt minket.


Rájöttem, hogy meg kell találnom a saját utamat


A szüleim válása miatt sokat tanultam a családról, kapcsolatokról és magamról is. Tovább kell lépnem. Csodás gyerekkorom volt, ami azzá formált, aki ma vagyok. Most pedig meg kell találnom a saját utamat, tanulni az ő hibájukból és a lehető legjobbat kihoznom a jelenlegi helyzetből.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ezek a jelek elárulják, hogy a párod hazudik!

2020-07-08

Ezek a jelek elárulják, hogy a párod hazudik!

Ha neked is sok nehézséget okoz eldönteni, hogy hihetsz-e vagy nem a párodnak, akkor be kell vetned néhány trükköt, ami segíthet. Itt van 5 dolog, ami arról árulkodik, hogy a partnered füllent…

Mire számíthatsz, ha szeretőből lettél barátnő?

2020-07-07

Mire számíthatsz, ha szeretőből lettél barátnő?

A más pasijára finoman szólva nem túlságosan sportszerű szemet vetni. Ez a cikk arról szól, hogy mire számíthat az, akinek mégis a tiltott gyümölcs kellett.

Mitől lesz egy férfi szerelmes beléd? - 5 dolog, amit keres

2020-07-08

Mitől lesz egy férfi szerelmes beléd? - 5 dolog, amit keres

Nehéz megmondani, hogy az emberek miért esnek szerelembe, azonban el kell ismerni, hogy vannak bizonyos dolgok, amik hasonlóak, ha arról van szó, hogy egy férfi miért és hogyan lesz szerelmes. Ha ezeket megtalálja benned, sokkal nagyobb esély lesz rá, hogy menthetetlenül beléd szeret!

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

2020-06-10

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen...

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

2020-06-10

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

A szülés utáni depresszió az újdonsült anyákat sokkal nagyobb számban érinti, mint gondolnánk. Teljesen normális, ha szülés után te is rossz kedvű vagy, azonban ha ez hetekig elhúzódik, muszáj tenned valamit ellene. Ha gyógyszerek nélkül szeretnéd átvészelni ezt az időszakot, fordulhatsz természetes megoldásokhoz is!

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
47 405
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 514 329
Anya Apa Csajos Család Érdekességek Férfi gyerek Otthon