notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, hogy melyek azok a takarító tippek, amiket a karantén alatt tanultunk és a jövőben is használni fogjuk, mert nagyon hatásosak

hirdetes

Takarító tippek, amiket a karantén alatt tanultunk és a jövőben is használni fogjuk

helloladies.hu

A koronavírus járvány miatt mostanában a takarításra és fertőtlenítésre több okból is nagy hangsúlyt fektetünk. Részben meg akartuk tanulni, hogy mi is a legjobb módszer a fertőtlenítésre, hogy megállítsuk a betegség terjedését, másrészt sokan otthon töltöttek néhány hónapot, többet főztek-sütöttek, emiatt pedig újabb takarítással kapcsolatos kérdések merültek fel. Az elmúlt pár hónapban jónéhány tippet találtunk, amit a jövőben is érdemes használni. Bemutatjuk, melyek ezek!

Hasznos takarító tippek

A takarítás és fertőtlenítés közti különbség


A célunk, hogy ne csak tiszta, de kórokozómentes is legyen az otthonunk, ezért meg kellett tanulnunk, hogyan is fertőtlenítsünk helyesen. Takarítással a látható kosztól, portól szabadulunk meg, míg fertőtlenítés során a felületeket megtisztítjuk a baktériumoktól és vírusoktól. Ez egy kétlépéses folyamat, melyben először letöröljük a felületeket, majd fertőtlenítőt fújunk rá, máskülönben a por egyfajta akadályként szolgál. Ez influenza szezonban is nagyon hasznos!


A behatási idő fontossága


Ez az ajánlott idő, amíg egy terméknek állnia kell a felületen, hogy elpusztíthassa a kórokozókat. Ha ezt nem tartjuk be, az az egyes számú takarító hiba, ezért mindig olvasd el a termék csomagolását.

hirdetes


Újra használható bevásárló táskák tisztítása


A koronavírus teljesen megváltoztatta a rutinunkat, többek között azt is, hogy hogyan vásárolunk, sokan azonban szinte soha nem tisztítják a bevásárló táskáikat. Hogy a tied biztosan kórokozómentes legyen, kövesd ezeket a lépéseket és legyen egy külön táskád a nyers húsok számára.


Egy odaégett edény tisztítása

hirdetes


Hónapokig sokkal többet főztünk otthon, mint általában (és sütöttünk kenyeret), ennek pedig az egyik eredménye, hogy több edény is égett oda. A megoldás nagyon egyszerű, egyszerűen tegyünk bele egy kevés vizet és újra tegyük fel a tűzre, forraljuk fel, néhány percig hagyjuk forrni, majd egy spatulával kapargassuk fel az alját. Ha ez nem oldaná meg teljesen a problémát, ecettel ismételjük meg a folyamatot.


A matracok frissítése


Valljuk be, hogy a karantén alatt többet aludtunk, emiatt viszont sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon milyen tiszta is az az ágy… Persze, rendszeresen mossuk az ágyneműt, de mi van a matracokkal, takarókkal, párnákkal? Először is át kell porszívózni, majd szódabikarbónát szórni rá, rajta hagyni 10 percig, majd ismét jöhet a porszívó – ilyen egyszerű!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes