notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk mit tanított nekünk a koronavírus a tanárokról, munkájukról, Milyen nehézségeket jelent a tanároknak az online oktatás, Digitális oktatás

hirdetes

Mit tanított nekünk a koronavírus a tanárokról?

helloladies.hu

A szülők azon fáradoznak, hogy kitalálják, hogyan segíthetnek a gyerekeiknek, mióta digitális oktatás zajlik. Ez az új rendszer szinte minden családban okozott már könnyeket, nevetést és ami a legfontosabb, segített rájönni, hogy milyen keményen is dolgoznak a tanárok, egyszerűen jobban értékeljük a munkájukat. Nézzük, mit tanultunk mi magunk!

Ezért kellene a tanárok munkáját jobban megbecsülni!

Az unalmas dolgokat is szórakoztatóvá teszik


Sok tanár nagyon kreatívan tartja meg az óráit, legyünk őszinték, a fizika és kémia például sokunkban nem idéz fel túl jó emlékeket, pedig pont ezek azok a tantárgyak, amiket talán a legérdekesebbé lehet tenni – ami otthoni körülmények között szinte lehetetlen, de sokan még online is megtalálják ennek a módját.


Mennyi türelmük van


Újra és újra el kell ismételni az utasításokat, megválaszolni ugyanazokat a kérdéseket, és többször leadni ugyanazt az anyagot, emellett pedig még a rendre is figyelni. Valljuk be, hogy néha még nekünk sincs türelmünk a saját gyerekünkhöz – el lehet képzelni, milyen, ha húszan-harmincan vannak.

hirdetes


Milyen nehéz egyszerre egynél több gyereket tanítani


Azok, akiknek több gyerekük van, biztosan rájöttek, hogy mindet egyszerre leültetni és rávenni, hogy tanuljanak, csinálják a leckét egyáltalán nem egyszerű feladat, ha pedig mindnek segíteni is szeretnénk, az szinte kivitelezhetetlen.


Mennyit kapnak a szülőktől

hirdetes


A karantén előtt a szülők nem voltak szükségszerűen részei a mindennapos tanulásnak, de most azok és teljesen új oktatás történik. A legtöbb osztálynak saját csoportja van, millió kérdéssel, problémával és gyakran a szülők a frusztrációjukat a tanáron vezetik le, neki mégis udvariasnak és segítőkésznek kell lennie, ami biztosan nem könnyű…


Mennyire kell nekik is alkalmazkodni


Egyik nap még az osztályteremben tartották az óráikat, a szükséges felszerelésekkel, másik nap pedig online, otthonról tették ezt. Nekik is sok fáradtságba telik alkalmazkodni az új helyzethez, segíteniük a gyerekeket és szülőket egyaránt úgy, hogy közben nekik maguknak is tanulniuk kell. Új programokat kell kitanulniuk, videót keresni vagy készíteni – ami sokkal több munka és idő, mintha az iskolában adnák le az anyagot.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

2020-06-10

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen...

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

2020-05-28

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

Az etikett nagyon fontos, nem számít hány éves valaki. Szülőként a te felelősséged, hogy megtanítsd a gyerekedet a megfelelő viselkedésre. Így nem csak te kímélheted meg magad kellemetlen helyzetektől, de a gyereknek is csak előnye származik belőle. De mik azok a szabályok, amiket minden szülőnek meg kellene tanítania?

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

2020-05-20

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

A gyerekeink nem fognak emlékezni bizonyos leckékre, amit tanítottunk nekik, vagy bizonyos veszekedésekre, ami ezen időszak alatt történt, arra viszont kétségtelenül emlékezni fognak, hogyan érezték magukat, ebben pedig a szülőknek nagy szerepük van.

Jacuzzi, minden amire szükséged van!

2021-02-11

Jacuzzi, minden amire szükséged van!

Legyen luxus az otthoni pihenésed.Ha van otthon egy jacuzzid, és van otthon egy szaunád akkor mindened meg van amire szükséged lehet a tökéletes kikapcsolódáshoz.