notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Úriember tulajdonságai, Innen ismerhető fel egy úriember

Tényleg kihaltak volna az úriemberek?

helloladies.hu
hirdetes

Már maga az elgondolás, hogy az úriemberek és a lovagiasság kihaltak, nagyon ijesztő. Habár a lovagiasság már rég kiment a divatból, néhány jellemző még mindig időszerű és jelentőségteljes. A lovagok és úriemberek „dolga” ugyanaz: védeni a gyengét, igazat mondani, köszönetet kifejezni és udvariasnak lenni másokhoz, különösen a nőkhöz. Úgyhogy milyen jellemzői vannak egy valódi, modern úriembernek?

Így viselkedik egy úriember

15 viselkedés az igazi úriemberektől


Kinyitja az ajtót


Tartja az ajtót, hogy mások bemehessenek és határozottan hagyja, hogy a nők előtte menjenek be.


Időben van


Akkor érkezik, amikorra ígérte, és nem várat meg másokat. Udvariatlanság késve érkezni és más emberek idejét vesztegetni. Nem csak illendő időben ott lenni, de ez azt is mutatja, hogy tiszteli mások idejét.


Felajánlja a kabátját


Ha egy nő fázik és nincs kabátja, neki viszont van, akkor feláldozza a személyes komfortját, hogy a nő kényelmesebben érezze magát.


Segít leülni


Kihúzza a nőnek a széket és segít betolni is, hogy megfelelő távolságban legyen az asztaltól.


Udvarias


Apróságnak tűnhet, de egy egyszerű „kérlek” és „köszönöm” tiszteletet és udvariasságot sugall. Semmibe sem kerül, de komoly pontokat lehet vele szerezni másoknál.


Felajánlja a helyét


Ha a buszon/metrón van és egy nőnek nincs helye, átadja a sajátját.

hirdetes


Felajánlja a karját


Randin séta közben felajánlja a karját. Klasszikus, de a nők szeretnek így sétálni egy úriemberrel.


Tudja, hogy kell viselkedni az asztalnál


Sokat elárul, ha egy étteremben tudja hogyan kell viselkedni és a pincérrel is udvariasan bánik.


Nem durva másokkal


Még ha rémes is a kiszolgálás, felülemelkedik és udvarias marad. Nem kerül semmibe, de megmutatja, hogy képes uralkodni az érzésein, empatikus, és megadja az alapvető tiszteletet másoknak.


Állja a számlát


Ő nyúl elsőként a számláért és a legtöbb esetben ragaszkodik ahhoz, hogy ő fizessen. Azokban a ritka esetekben, amikor nem állja a számlát, legalább kísérletet tesz rá, és csak nehezen megy bele, hogy ne ő fizessen. Ha pedig ő fizet, legyen ez akár randin, akár barátokkal, semmit nem vár viszonzásként.


Figyelmes


Ha valaki beszél, ő nem szakítja közbe és figyelmesen hallgat. Nem babrálja a telefonját, vagy nézi a háttérben a TV-t. A beszélőre néz és figyel arra, amit mond, és egy úriember azt is észreveszi, hogy egy nő jól néz ki, és megdicséri őt.


Tartja a szavát


Ha azt mondja ott lesz valahol, vagy megtesz valamit, az úgy is lesz. Ilyen egyszerű.


Tud titkot tartani


Ha valamit elmondtak neki bizalmasan, akkor az információt nem adja tovább másoknak.


Nem kérkedik


Senkinek nem kell tudnia, hogy a párja hogy néz ki ruha nélkül, és miket csinálnak együtt. Megtartja magának.


Nem üt meg egy nőt


Egy úriember dolga, hogy minden áron megvédje a nőket. Éppen ezért soha nem bántana egy nőt, és még indulatból sem emelne rá kezet soha.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így ismeheted fel a csalókat az üzleti- és magánéletben!

2019-12-09

Így ismeheted fel a csalókat az üzleti- és magánéletben!

Elárultak, átvertek már valaha? Volt már olyan, hogy összebarátkoztál valakivel, és kiderült, hogy csak manipulálni akar? Az ilyen embereknek számtalan módszere van, amivel elnyerik a bizalmadat, hogy aztán ellened fordítsák. Sajnos mindenkinek vannak olyan időszakai az életben, amikor olyan nagy változásokon megy keresztül, hogy egyszerűen hajlamo

Díszítsd a karácsonyfádat úgy, ahogy a profik!

2019-12-09

Díszítsd a karácsonyfádat úgy, ahogy a profik!

A karácsonyi készülődés elég stresszes, az ajándékvásárlás, főzés, takarítás, dekorálás a legtöbbeknek megterhelő, de az egészben a legjobb, amit nincs olyan ember, aki ne szeretne, az a karácsonyfa feldíszítése. Ha megvan a fa, legyen az akár igazi, akár műfenyő, csak tölts egy pohár forralt bort és a családdal együtt állj neki a díszítésnek. Ha v

Legyen különleges, boldog karácsonyi ünnepetek!

2019-11-29

Legyen különleges, boldog karácsonyi ünnepetek!

Közeleg a Karácsony, néha mégis nehéz időt szakítani arra, hogy valóban élvezzük, és ennek megfelelően felöltöztessük az otthonunkat is. A rohanás közepette mégis fontos, hogy módot találjunk az ünneplésre és elkerüljük a tipikus karácsonyi bakikat. Van néhány dolog, amitől az otthonod szép, különleges és barátságos lesz, megteremtve ezzel a hangul

A legellenállhatatlanabb férfitípusok

2019-12-07

A legellenállhatatlanabb férfitípusok

Az ember lánya -sok esetben- tudja, hogy rossz úton jár, ami az adott pasiválasztást illeti. Ezek az ellenállhatatlan férfiak rendelkeznek minden álmainkban szereplő tulajdonsággal.

Ha teljesen kiégtél, és nincs már meg benned a szikra, szerezd vissza!

2019-12-10

Ha teljesen kiégtél, és nincs már meg benned a szikra, szerezd vissza!

Érezted már úgy valaha, hogy elvesztetted a szikrát magadból, ami ösztönöz, hogy felkelj reggelente? Hogy nem számít mit teszel, a dolgok egyszerűen nem úgy alakulnak, ahogy te szeretnéd… Nincs benned semmi lelkesedés, inspiráció, nem is haladsz a dolgaiddal és elégedetlen vagy azzal, amilyen irányt az életed vesz… De miért történik ez? Hogy tudod

Így kezeld a helyzetet, ha szörnyű ajándékot kapsz

2019-12-03

Így kezeld a helyzetet, ha szörnyű ajándékot kapsz

Veled is előfordult már, hogy izgatottan vártad, hogy kibonthass egy gyönyörűen becsomagolt ajándékot, és aztán csalódottan vetted tudomásul, hogy mi van benne? Nem vagy egyedül. Nehéz fenntartani a kedves arckifejezést, amikor egy csúnya sálat bámulsz, vagy egy fogyókúrás könyvet (bizony, megesett…). Szinte mindenkivel előfordul, hogy nemkívánt aj

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
210 164
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 482 015
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 5.0