Utazás babával

Utazás babával

helloladies.hu

Néhány hete leírtuk, hogy milyen fontos tényezőket vegyünk figyelembe, ha strandolni indulunk pici babánkkal. Most viszont összeszedtük nektek, mire is kell figyelni, ha épp elutaztok.

Utazás

Tudjuk, hogy néhány esetben igazi stressz, ha gyerekkel indulunk el. Legyen szó egy hétvégi wellnesről vagy egy családi, hosszabb nyaralásról. Nem egyszerű összepakolni a gyerek holmiját, hiszen annyi mindenre lehet szüksége. Összedőlhet a világ, ha nincs bepakolva a pelus vagy a popsitörlő, vagy ami a legrosszabb: Nem raktunk el kaját! A másik legrosszabb dolog, ha felborul a megszokott napirend. Lássuk csak, milyen tényezőket vegyünk figyelembe!

 


Mivel utazzak:

 

Szerintem ez az utazás időbeni mértékétől függ. Teljesen mindegy, hogy a jármű épp autó, vonat vagy repülő, azt kell mérlegelni, vajon bírja-e majd a baba a bezártságot és a lekorlátoltságot.

 

 

Helyszín:


Először is mindenképp az adott helyet kell úgy kiválasztani, hogy a babánknak is teljesen megfeleljen, azaz szokták mondani, hogy bababarát legyen. Gondoljuk csak bele. Nem vihetjük el a kiságyát ezért a szállodaival kell számolnunk. Kivéve, ha van utazóágya. Vagy csak a fürdetés. Szerencsére azért többnyire felkészültek ezek a szállodák, így aggodalomra nincs ok. Ha megnézzük előre, hogy egy szálloda bababarát-e, akkor nem lesz gond aggodalomra, hiszen ezek a hotelek minden felszerelést biztosítanak a babáknak.

 


Időjárás:


Tegyük fel a kérdést! Nincs-e neki túl hideg vagy meleg a kiszemelt helyen. A baba szervezetét is megviseli a nagy meleg és a mínusz fokok.

 

 

 

Táska:


Mindezek után szerezzünk be egy táskát, melyet ajánlott csak a baba holmijával megtölteni. A rendszeresség fél siker. Így mi is tudjuk, melyik táskában van az ő cucca, mely azért valljuk be, sokszor nagyon jó jön. Nem kell hat táska alját feltúrni vajon melyikbe is tettük azt a bizonyos keresett dolgot. Valamint ajánlott egy még kisebbet bekészíteni, melybe akkor pakolsz, ha kisebb útra indultok az utazás során. Így nem kell az egész pakkot elcipelni, csak elég a legfontosabbakat.

 


Ruhák:


Olyan ruhákat pakoljunk be neki, ami valószínűleg kelleni fog. Tehát egy tengerpartra felesleges több ezer melegítőt bekészíteni. Azért az tudjuk, hogy történhetnek babákkal balesetek, gondolok én arra, hogy kifolyik a kaki. Tehát ruhából kalkulálj többet! Mert ha nem tudod megoldani a mosást, akkor hamar a készlet végére értek, még időnap előtt.

 

 

Tisztálkodó szerek:


Pakoljuk be a baba higiéniai csomagját. Pelenka (inkább többet), popsitörlő, naptej, fürdető, sampon stb. Mindenki tudja, mi minden használ a babája.

 


Étel:


Ezek után jöhet az étel. Ha már nem szopizik a baba, akkor szükségünk lehet bébiételre, babakekszre stb. Ezt is az anyukára bíznám, mit ad a picurnak nap, mint nap. Ugyanez vonatkozik egy többnapos és egy pár éjszakás kiruccanásra is, csak arányaiban változik meg a bepakolt holmik mennyisége. Tegyünk be babatányért, kanalat, cumisüveget, hogy a megszokott kis evőeszközeiből ehessen, mely szerintem higiéniai szempontból is nagyon fontos!

 

 

 

Megjegyzés:


Természetesen vigyük magunkkal a babakocsit. Készítsünk be babavizet, hiszen ha jól tudom egy éves korig nem ajánlott csapvizet adni a babának, így előfordulhat, hogy nincs lehetőséged a forralásra. Valamint ne feledkezzünk meg a játékokról se. Ha valamelyik baba cumizik, akkor jó, ha abból is legalább kettőt bekészítesz a táskába.


Kellemes utat!smiley

 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Anyaság Baba Család gyerek