notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk hogy vészeld át a vásárlási lázat a koronavírus alatt, Te is őrült vásárlásba kezdtél a járvány alatt?, Vásárolj ésszerűen a járvány idején is

hirdetes

Tippek, hogy ne kezdj pánikszerű vásárlásba

helloladies.hu

A koronavírus világszerte hatalmas aggodalmat okoz és a boltokban megemelkedett árakat, üres polcokat, hosszú sorokat és telepakolt bevásárlókocsikat látunk. A pánik miatt sokan a tisztítószereket és alapanyagokat kartonszámra veszik, ennek hatása pedig nagyon is érezhető. Úgy tűnik a koronavírus átformálja a vásárlási szokásainkat, de ez azt jelenti, hogy neked is alkalmazkodnod kellene ezekhez a megváltozott körülményekhez?

Pánikszerű vásárlás a koronavírus miatt
  • Bizonyos boltok limitálják a megvásárolható mennyiséget egyes termékekből
  • Felment az ára a maszkoknak, kézfertőltenítőknek, húsoknak, nem ritka esetben akár 50%-kal is


Ne vásárolj csak azért, mert azt hiszed, hogy kellene


A vírus pszichológiailag is hatással van ránk, az emberek többet vásárolnak annak érdekében, hogy megvédjék magukat. A magasabb árakat a maszkok esetében például a hatalmas igény váltotta ki. Ebben pedig a médiának is nagy szerepe van. Ha azt látjuk, hogy mások kartonszámra vásárolnak, az annyira megijeszt bennünket, hogy sokan ugyanezt teszik. A megnövekedett kereslet miatt normális az áremelkedés, azonban vannak, akik az aggodalmakra építve akarnak nagy haszonra szert tenni és megveszik a termékeket, majd sokszoros áron továbbadják azokat.

hirdetes


Ne akarj mindent azonnal megvenni


Még ha most úgyis tűnik, nem fogytunk ki örökre a kézfertőtlenítőből, azokat amiket most elkapkodtak az emberek, hónapokkal ezelőtt gyártották. Tehát vannak tartalékok, a gyártók pedig most még keményebben dolgoznak azon, hogy elegendő WC-papírt, zsebkendőt és kézfertőtlenítőt állítsanak elő, viszont nekik is be kell szerezni ehhez alapanyagokat, ez okozhat némi csúszást. Legyél körültekintő. Ha találsz valahol fertőtlenítőt, vagy olyasmit, ami most nagyon kelendő, ne vegyél többet, mint amennyire valóban szükséged van, hagyj másoknak is.

hirdetes


Ne legyél felkészületlen


Sokan még mindig ugyanúgy elmehetnek a boltba, mint máskor. Azonban azoknak, akik nagyobb kockázatnak vannak kitéve, tényleg úgy kellene bevásárolni gyógyszerekből, élelmiszerekből és egyéb háztartási darabokból, hogy az jó időre elég legyen. Nem azért, mert nem lesznek, hanem azért, hogy minél kevesebbet kelljen másokkal érintkezniük (ha van ilyen ismerős, őt érdemes segíteni). Ne vesztegesd olyasmire a pénzt és időt, amire nincs feltétlenül szükség, ezt a tapasztalatot pedig használd fel a későbbiekben és legyen otthon mindig néhány alapvető dolog, amire szükség lehet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így győzd meg egy szerettedet, hogy otthon maradjon!

2020-04-03

Így győzd meg egy szerettedet, hogy otthon maradjon!

Lehet, hogy te komolyan veszed a szabályokat a koronavírussal kapcsolatban, de jó esély van rá, hogy van olyan szeretted, aki nem. Lehet, hogy anyukád még mindig heti többször megy vásárolni, a legjobb barátod próbál rávenni, hogy menj át hozzá, vagy a gyereked képtelen otthon maradni…

Ezeket a szabályokat tartsd be, ha boltba mész!

2020-04-02

Ezeket a szabályokat tartsd be, ha boltba mész!

Most az elővigyázatosság a legfontosabb, ennek alapján pedig a mindennapi szokásainkon is szükséges változtatnunk. Mivel enni kell, ezalapján pedig boltba is kell menni, vannak bizonyos szabályok, amiket érdemes betartani. A legfontosabbakat gyűjtöttük most össze!

Meddig fertőzőek azok, akik tünetmentesen átvészelik a koronavírust?

2020-04-02

Meddig fertőzőek azok, akik tünetmentesen átvészelik a koronavírust?

A koronavírus sokféle tünettel járhat és emberek ezrei számára a vírus a halált jelentette, de vannak olyanok is, akiknél a betegség gyakorlatilag láthatatlan. Vannak emberek, akik bár fertőzöttek, nem betegek, őket nevezik tünetmentes hordozóknak – akiknek egyáltalán nincs semmilyen tünetük (vagy annyira enyhék, hogy észrevétlenek maradnak).

Spenótos mac and cheese, ami függőséget okoz

2020-04-01

Spenótos mac and cheese, ami függőséget okoz

Készíts istenien finom krémes, spenótos mac and cheeset, amit az egész család imádni fog és így még azok is megeszik az egészséges spenótot, akik egyébként nem tennék!

Készíts házilag szájmaszkot, amit még varrni sem kell!

2020-04-01

Készíts házilag szájmaszkot, amit még varrni sem kell!

A koronavírus járvány miatt hatalmas a kereslet a szájmaszkokra, hiszen az orvosoknak, nővéreknek és más egészségügyi dolgozóknak maszkok millióira van szüksége. Éppen ezért világszerte sokan minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy maszkokat készítsenek, amit aztán eljuttatnak a megfelelő helyre. Hogyan készíthetsz magadnak szájmaszkot, ha nincs ott

Hogyan küzdj meg a folyamatos aggodalommal a nagyszüleid miatt?

2020-04-01

Hogyan küzdj meg a folyamatos aggodalommal a nagyszüleid miatt?

A koronavírus számtalan kihívás elé állít bennünket és azok, akiknek idős szülei, nagyszülei vannak, talán jobban aggódnak miattuk, mint saját maguk miatt. Lelkiismeretfurdalásunk van, amiért nem látogatjuk meg őket, holott tudjuk, hogy ez a legjobb és legtöbb, amit most tehetünk.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
100 751
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 524 024
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 5.0