notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen növényeket, virágokat éremes választani a kertbe, ha azt szeretnéd, hogy jó illat legyen, A legjobb illatú virágok kintre

hirdetes

Ezeket az illatos virágokat válaszd a kertbe!

helloladies.hu

Az illatos virágok sokkal kellemesebbé varázsolják a kertet! Míg néhánynál egészen közel kell hajolni, hogy érezzük az illatát, mások az egész kertet elárasztják fantasztikus illatukkal – gondolj csak az orgonára tavasszal vagy egy nagyobb területre tele gyöngyvirággal. Sok modern virág már nem illatos, hiszen módosították annak érdekében, hogy ellenállóbb legyen vagy állandóan virágozzon, de azért még mindig van miből választani. Ha szeretnéd a kertedben érezni a fantasztikus virágillatot, tartsd be az alábbi tippeket!

Illatos virágok a kertbe
  • Ültesd őket oda, ahol leggyakrabban élvezni tudod az illatát – a terasz mellé, nyitott ablak közelébe, a járda mentén.
  • Ültess többet egy csomóba, hiszen a virágillat könnyen eltűnik, ha nagy, nyitott, szeles területen van.
  • Néhány növény este illatos, ezért érdemes oda ültetni, ahol a meleg nyári estéket töltöd.
  • A különböző típusú illatos virágokat a kert távolabbi pontjain helyezd el, hogy ne nyomják el egymás illatát.


Ha készen állsz, hogy illatos kerted legyen, mutatunk néhány szuper opciót, amiből választhatsz!


Angyaltrombita


Ez egy nagy növény hatalmas virágokkal, amik fejjel lefelé lógnak és citrusos illatot árasztanak, ami főleg esténként érezhető. Télre be kell vinni.

hirdetes


Ánizsmenta


Mind a leveleknek, mind az apró, kékeslilás virágoknak erős ánizs illata van. A mentafélék családjába tartozik és nem csak a levelei, de a virágai is ehetők.


Fehér gyömbérliliom


A tiszta, fehér virágai a hosszú nyári nappalok során kinyílnak és kellemes, mézes illatot árasztanak magukból.


Kerti szegfű


A szegfű enyhén fűszeres illata az egyik legismertebb virágillat. Vásárlásnál csak arra kell ügyelni, hogy olyan fajtát válasszunk, ami valóban illatos, hisz sok fajtát azért tenyésztettek ki, hogy nagyobbak legyenek a virágai és hosszabban virágozzanak, azonban nincs illatuk, illetve azt is érdemes észben tartani, hogy nem mindegyik évelő.

hirdetes


Gardénia


A gardénia az egyik legillatosabb virág, annyira, hogy néhány embernek már zavaró is, ha túl közel van hozzá.  Habár ez a növény nagyon érzékeny, bátran tarthatjuk bent, és időnkét kivihetjük, vagy áttehetjük másik helyiségbe, hogy az egész lakást átjárja az illata.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes