notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen ételt nem szabad sosem mikróban melegíteni, Ezeket a dolgokat sose tedd a mikróba, Beteg lehetsz ha bizonyos ételeket a mikróban melegítesz

hirdetes

Ezeket az ételeket sose tedd a mikróba!

helloladies.hu
Ételek, amiket sose tegyél a mikróba

Gomba


Ha már megfőzted a gombát, és van maradék, nagyon fontos, hogy tejesen megfelelően végezd el az újramelegítést. Azért, mert nagyon könnyen elszaporodnak benne a rossz baktériumok és más mikroorganizmusok. Nehéz a gombát megfelelően tárolni és melegíteni, ezért próbálj csak olyan mennyiséget készíteni, ami el is fogy ahelyett, hogy többet csinálnál. Sok esetben az újramelegített gomba – nem csak a mikróban – gyomorfájást okozhat.


Tojás


A mikróban melegített tojás belsejében felgyűlhet a gőz, emiatt, amikor felvágjuk, a forróság miatt könnyen megégetheti a kezünket, arcunkat.


Feldolgozott hús


A feldolgozott húsok általában elég egészségtelenek köszönhetően a tartósítószereknek, amik miatt sokáig elállnak. Ha ezeket ráadásul még betesszük a mikróba is, megváltozik az összetétele a benne található anyagoknak. A sugárzás miatt növeli a szívbetegségek kockázatát, azt nem is említve, hogy a feldolgozott húsoknak egyébként is nagyon rossz hatása van, a hízásért is nagyban felelős és még az energiaszintet is csökkentheti.

hirdetes


Brokkoli


Igen, ezt a zöldséget nagyon könnyű megmelegíteni a mikróban, viszont a tápanyagtartalmának 97%-a eltűnik. Ráadásul már a főzés során is sokat veszít pozitív hatásaiból.


Bizonyos leveles zöldségfélék


Bizonyos zöldségek, mint a spenót, zeller, kelkáposzta gyakran marad meg köretként, de ezek szikrákat okozhatnak a mikróban. Vagyis nem csak az ételed fog odaégni, de akár a gépben is károkat okozhat. Ráadásul a vitaminok, tápanyagok is eltűnnek belőle. Ha már itt tartunk, tudod mit kell tenned a különböző váratlan otthoni vészhelyzetek esetén, mint például, ha lángra kap a mikró? Itt megtudhatsz mindent!

hirdetes


Ételek, amik már voltak felmelegítve


Ha kiveszel egy kis maradékot a hűtőből, és felmelegíted, ez olyasvalami, amit csak egyszer szabad megtenni. Minél többször hűlt le valami és melegítetted, majd hűtötted újra, annál nagyobb az esélye, hogy baktériumok telepedtek meg rajta és veszélyessé váltak. Tehát csak kis adagokban ajánlott megmelegíteni, csak annyit szedj, amennyit meg is eszel, a többit hagyd a hűtőben. Nem számít, hogy először a gáztűzhelyen melegítetted és csak utána másodjára tennéd a mikróba, így sem szabad többször melegíteni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Család Egészség Egészséges táplálkozás Érdekességek Fejlesztő Férfi Otthon Tanács Táplálkozás