notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

így legyél nyugodt, csendesítsd el az elméd, találd meg a békét, módszer a nyugodt élethez

hirdetes

A túlgondolás negatív gondolatokhoz vezet... Állítsd meg!

helloladies.hu

Az agy könnyedén olyanná válik, akár egy öt éves gyerek, aki végig akar rohanni a város utcáin, és csak néhány másodpercig képes ülni, mielőtt újra felugrik, hogy csináljon valamit. Ha hagyod az agyadnak, hogy folyamatosan kilométereket fusson pihenés nélkül, akkor annyi őrültséget kell elviselnie, hogy lassan börtönné válik.

Ezekkel a módszerekkel megtalálod a nyugalmat

Azonban felszabadíthatod, még akkor is, ha az elején ez lehetetlennek tűnik. Csupán néhány új szokásra és hozzáállásra van szükség. A nyugodt, békés állapothoz csak ismét meg kell találnunk a természetes harmóniát és egyensúlyt. Nehéznek hangzik? Mutatunk néhány hatékony technikát, ami segít visszanyerni az irányítást.


5 technika, hogy elcsendesítsd az elméd


Koncentrálj a saját és a környezteted pozitív oldalára


Mindannyian saját magunk alakítottuk ki azt a káoszt, ami körül vesz bennünket napi szinten, a gondolatainkkal. Mindannyian hagytuk, hogy a negatív gondolkodás győzzön, vagyis a fizikai világ csupán a gondolataink eredménye. Ha egyszerűen arra koncentrálunk, mi tesz boldoggá, vagy miért vagyunk hálásak, akkor elkezdhetjük „átképezni” az elménket, hogy sokkal pozitívabban gondolkodjon. Egy idő után sokkal békésebbnek fogod magad érezni, mivel többé nem fektetsz akkora hangsúlyt a rossz, kellemetlen dolgokra, amit magad körül és magadban érzékelsz. Emlékezz rá, hogy ha tudatosan nyugalmat teremtesz magad körül, sokkal energikusabb is leszel.

hirdetes


Élj a jelenben


Felejtsd el azokat az elintézni valókat, amik holnap munka után várnak rád, vagy a számlákat, amiket be kell fizetned jövő héten. Ha hagyod, hogy az ilyen gondolatokon töprengj, az nagy teher a testednek, és szorongáshoz, depresszióhoz, krónikus stresszhez és akár komoly betegségekhez is vezethet. A szorongást általában az okozza, hogy nem a mostban élünk, úgyhogy rántsd vissza magad a jelenbe, amikor úgy érzed a gondolataid máshol kalandoznak. Ha egyik pillanatról a másikra élsz, úgy, mint gyerekként, újra megtapasztalhatod, milyen az igazi béke. A túlgondolás problémája nagyon sok embert érint, erről írtunk már korábban, érdemes ezt is elolvasni, és alkalmazni a módszereket, hiszen miért aggódunk olyasmin, ami még meg sem történt?

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

2020-09-15

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, az sok időt vehet igénybe, hosszútávon azonban mindenképp megéri, sőt az apró lépések is sokat számítanak. Vannak dolgok, amikre 60 másodperc is bőven elég és csodákat művelnek a testtel. Itt van néhány módszer, ami sokat tesz az egészségért és kevesebb, mint 1 percbe telik!

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

2020-09-08

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

Miért nem tartjuk be a saját magunknak tett ígéreteket? Az újévi fogadalmakat, hogy egészségesebben étkezünk, lefogyunk, megtanulunk egy új nyelvet – olyan hamar megfeledkezünk róluk, hogy már magunkat kinevetjük, mielőtt belekezdenénk...

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

2020-09-14

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

Ha van bármi állandó, az a változás. De miből tudhatod, hogy végre ideje szakítani a múlttal és elindulni egy boldogabb élet felé? Ahhoz, hogy boldogok lehessünk, képesnek kell lennünk elengedni a múltban szerzett sebeket, a kapcsolatokat, amik nem működtek és ami a legfontosabb, azt, hogy szinte minden rossz dologért saját magunkat hibáztatjuk.

Így nyűgözd le azt, aki tetszik!

2020-09-14

Így nyűgözd le azt, aki tetszik!

Szerelmes lettél? Vajon ő is ugyanígy érez? Akármennyire is érdekel valaki, lehet, hogy te is félsz megtenni az első lépést, az viszont biztos, hogy le akarod őt nyűgözni. Úgyhogy mit tehetsz, hogy jó értelemben felhívd magadra a figyelmét? Adunk pár tippet!

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

2020-09-15

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

Hogy kiderüljön, mi is áll a hűtlenség mögött, megkérdeztem barátokat, ismerősöket, hogy nekik mi okuk volt a megcsalásra. Íme a válaszok.

A téli esküvők 10 előnye, amiért Ön is átgondolja majd, hogy ne nyáron akarjon férjhez menni!

2020-09-14

A téli esküvők 10 előnye, amiért Ön is átgondolja majd, hogy ne nyáron...

A nyári szertartások is nagyon gyönyörűnek, de megvan a maguk negatív oldala is. Mutatunk 10 jó okot, amiért megéri inkább télen tartani az esküvőjét.


Akaraterő Átalakítás Csajos Egészség Életmód Érdekességek Fejlesztő Férfi Praktikák Tanács