notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen hatással van az életünkre a koronavírus és mit okoz az, ha nem tudunk tervezni a jövőbe, hiszen nem tudjuk, mi vár ránk

hirdetes

Amit a koronavírus hozott: A nap, ami nem akar véget érni

helloladies.hu

Felkelni, enni, a képernyőt bámulni, mozogni, enni, majd újra kezdeni. Azoknak, akik otthonról dolgoznak, szinte minden nap ugyanolyan. Habár vannak enyhítések, még mindig nem tudjuk, hogy az életünk mikor tér vissza teljesen a normális állapotba és szinte lehetetlen előre tervezni. A nyaralások, ünnepek, esküvők, sőt még a családi ebédek is bizonytalanok továbbra is, amennyiben vigyázni akarunk a családtagjainkra és másokra.

Mi történik, ha minden napunk ugyanolyan a vírus miatt?

Nincsenek terveink a jövőre, nincs utazás, amit várhatunk, sem esemény vagy ünnepség. Olyan, mintha a mai nap végtelen lenne és sosem akarna véget érni. Hiába is kezdünk el tervezgetni, nem tudjuk biztosan, hogy megvalósul-e és rá kell szólnunk magunkra, hogy hagyjuk abba. A jövőbeli események motiválnak minket, úgyhogy teljesen érthető, ha néhány ember számára ez az új életmód dermesztő. Könnyen érezhetjük, hogy az életünknek nincs értelme, ha minden napunk ugyanolyan, könnyedén elveszítjük az érdeklődésünket, mivel az agyunknak szüksége van arra, hogy új dolgokat tapasztaljon meg.

hirdetes


Gyakran halljuk, hogy a jelenre koncentráljunk annak érdekében, hogy megbirkózzunk a stresszel és szorongással, de vajon ez akkor is hasznos, ha a jelen fájdalmasan unalmas?


Ez valóban fontos, hiszen ha olyan dolgok miatt aggódunk, amik meg sem történtek az sokat árt és ez egy jó technika, de nem mindig. Az egyensúlyra kellene törekedni, mint az élet sok más területén is. Lehet, hogy nem tudsz konkrét tervekkel előállni, de az is hasznos, ha azokra a dolgokra gondolsz, amikért hálás lehetsz, ha ismét megteheted.
Ha egy nyaralást vagy családi összejövetelt tervezgetsz, az szinte ugyanolyan élvezetes, mint maga az esemény, közben pedig értékelheted azokat a dolgokat, amiket most is bátran élvezhetsz, mint a kedvenc ételed, a hétvégi pihenés, a reggeli kávé illata, vagy akár videóchat a barátokkal.

hirdetes


Keress apró, rövidtávú célokat, amiket valószínűleg meg is tudsz valósítani, mondjuk egy új recept kipróbálása, az egyik helyiség rendbe tétele vagy kertészkedés. És mi a legfontosabb szabály? Ha a barátaiddal beszélsz, ne a koronavírus legyen a téma, helyette találjatok inkább mást, amiről beszélhettek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes