notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Milyen sokáig fertőzhetnek azok, akiknél nem jelentkeznek a koronavírus tünetei, A tünetmentes hordozók hogyan fertőznek meg másokat?

hirdetes

Meddig fertőzőek azok, akik tünetmentesen átvészelik a koronavírust?

helloladies.hu

A koronavírus sokféle tünettel járhat és emberek ezrei számára a vírus a halált jelentette, de vannak olyanok is, akiknél a betegség gyakorlatilag láthatatlan. Vannak emberek, akik bár fertőzöttek, nem betegek, őket nevezik tünetmentes hordozóknak – akiknek egyáltalán nincs semmilyen tünetük (vagy annyira enyhék, hogy észrevétlenek maradnak).

Milyen sokáig fertőzhetnek azok, akiknél nem jelentkeznek tünetek a koronavírus során?

Jelenleg még becslések sincsenek arra vonatkozóan, hogy hány tünetmentes hordozó lehet, ahogy arról sem, hogy mennyire járulnak hozzá a betegség terjedéséhez, de szakértők szerint valószínűleg igen jelentős szerepet játszanak, miközben még azt sem tudjuk biztosan, hogy milyen hosszú ideig fertőznek.


A legjobb, amit most tehetünk, ha úgy viselkedünk, mintha mi magunk is hordozók lennénk és betartunk minden ajánlást a fertőzés továbbadásának megelőzése érdekében.
Az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) szerint azok, akik elkapták a vírust, akkor a legfertőzőbbek, amikor a tüneteik a legerősebbek. Ez tehát azt jelenti, hogy amikor a legrosszabbul érzik magukat – akár lázasak, köhögnek –, akkor a legvalószínűbb, hogy másoknak is továbbadják a vírust.

hirdetes


De ez nem azt jelenti, hogy csak ilyenkor fertőznének, hiszen ez már a tünetek megjelenése előtt is lehetséges (ami 2-14 nap között változik, de átlagosan 5 nap). Kutatók szerint még napokkal a tünetek megszűnése után is fertőzhetnek és a gyerekek gyakran tünetmentes hordozók, ez pedig különösen nagy kockázatot jelenthet a hozzájuk legközelebb állóknak. Minél hosszabb az együtt eltöltött idő, minél közelebbi a kapcsolat, és minél gyengébb valaki immunrendszere, annál nagyobb a fertőzés kockázata.


hirdetes
A kutatók világszerte azon dolgoznak, hogy többet megtudjanak a tünetmentes hordozókról, de ez csakis minél több teszt elvégzésével érhető el, hiszen csak így lehet beazonosítani ezeket az eseteket.


Jelenleg mivel bizonytalan a helyzet azzal kapcsolatban, hogy hány tünetmentes hordozó lehet és ők mennyi ideig jelentenek kockázatot másoknak –mindenképpen be kellene tartani az ajánlásokat, hogy ne érintkezzünk másokkal, viseljünk maszkot (itt megtudhatod hogyan készíthető el varrás nélkül), mossunk kezet és használjunk kézfertőtlenítőt. Ha kapcsolatba kerültél egy koronavírusos beteggel és megfertőződtél, terjesztheted a vírust sokkal azelőtt, hogy rájönnél, hogy beteg vagy (már ha egyáltalán rájössz). Az embereknek kerülniük kell a közeli kapcsolatot másokkal és nem azt feltételezni, hogy csak azért, mert valaki nem tűnik betegnek, nem is hordozza a vírust. El kell szigetelnünk magunkat másoktól!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így tervezd meg a nyaralást, utazást a járvány idején!

2020-06-04

Így tervezd meg a nyaralást, utazást a járvány idején!

Ez a nyár a nyaralások tekintetében biztosan más lesz, mint a többi a koronavírus járvány miatt, pedig az utazásnak számos előnye van. Mielőtt tervezésbe kezdenél, elsőként a saját és családod biztonságát tartsd észben, de néhány óvintézkedés, tanács betartásával az idei nyárnak sem kell unalmasnak lennie!

Fejfájás ellen természetesen, gyógyszerek nélkül

2020-06-04

Fejfájás ellen természetesen, gyógyszerek nélkül

A fejfájás tönkre teheti az egész napunkat, a fájdalom ugyanis kihat a koncentrálókészségre, csökkenti a produktivitást. Sajnos nagyon gyakori jelenség és időnként szinte mindenkit érint, szerencsére vannak azonban módszerek, amik természetes módon csökkentik az erősségét. Megmutatjuk, hogyan enyhítheted a tüneteket gyógyszerek nélkül!

Tényleg elijeszted a férfiakat?

2020-06-03

Tényleg elijeszted a férfiakat?

Lehetetlen valakit elijeszteni, egyszerűen sok férfi nem tud mit kezdeni egy erős nővel. Azért mennek el, mert nem a megfelelő emberek számodra, ilyen egyszerű. Az alábbi dolgokat mindenképp tarts észben, ha valaha „elijesztettél” már valakit!

Így alakíts ki egy költségvetést és tartsd is be!

2020-06-04

Így alakíts ki egy költségvetést és tartsd is be!

Költségvetést csinálni (és azt tartani is) elavult módszernek tűnhet, pedig nagyon sokat segíthet az anyagi jóléted tekintetében. Véd a váratlan kiadásoktól, nem költekezel túl, valamint segít a céljaid megvalósításában. Mutatjuk a legjobb módszereket, amikből kiválaszthatod azt, ami nálad működik!

Jelek, hogy a pasi csak kitölti veled az űrt két kapcsolat között!

2020-06-03

Jelek, hogy a pasi csak kitölti veled az űrt két kapcsolat között!

Azt gondolod, hogy veled akar lenni, de mi van, ha csak azért találkozgat veled, mert egyszerűen ez a legkényelmesebb számára és lényegében nincs jobb dolga? Itt van 6 jel, hogy a férfi csak arra használ, hogy a komoly kapcsolatai között elszórakoztasd és kitöltsd a szünetet, és ahogy valaki más feltűnik, azonnal lecserél!

Ezeket a dolgokat veszi majd mindenki a vírus után!

2020-05-13

Ezeket a dolgokat veszi majd mindenki a vírus után!

Ugye nem is tudtad, hogy szükséged lenne egy extra fagyasztóra, amíg be nem ütött a koronavírus? Nem ez az egyetlen dolog, ami csak most tűnt fel, hogy bizony nagy hasznát vennénk, ha lenne otthon. Lássuk, hogy mi hiányzik a legjobban otthonról!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
39 245
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 276 721
Betegség Család Érdekességek Férfi gyerek