notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk mit tudunk idáig, hogy a koronavírus terjedhet-e medencében, vízben, Biztonságos-e strandolni, fürödni menni a járvány alatt?

hirdetes

Biztonságos strandolni a járvány alatt?

helloladies.hu

A koronavírus járvány miatt ez a nyár más lesz, mint a többi. Mehetünk egyáltalán víz közelébe? A jó hír, hogy egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a medencékben, tavakban a víz által terjedne a vírus, azonban néhány óvintézkedést és figyelmeztetést észben kell tartani.

Biztonságos strandra menni a koronavírus járvány alatt?

Még mindig nem tudni biztosan, hogy nyáron le fog-e lassulni a koronavírus terjedése.


Néhány szakértő a járvány kezdetén azt jósolta, hogy a melegebb hónapokban az influenzához és más vírusokhoz hasonlóan visszaszorulhat a járvány, a tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy a meleg, párás környezetben is terjedhet. Úgyhogy attól, hogy jó idő van még elővigyázatosnak kell lenni.


Tartani kell a másfél méteres távolságot a vízben és a parton is


Habár jobb, mint zárt térben lenni, az, hogy levegőn vagyunk, nem teljesen kockázatmentes, így kerülni kellene a csoportosulást azoktól, akikkel nem együtt élünk.


Nagyon fontos, hogy gyakran moss kezet

hirdetes


Nagyon figyelni kell a higiéniai előírások betartására és rendszeresen kezet mosni, kézfertőtlenítőt használni és minél kevesebbszer hozzáérni olyan felületekhez, amiket mások megfognak, valamint csak olyan helyre menni, ahol figyelnek a víz minőségére és klórral kezelik, emellett pedig odafigyelnek a gyakori fertőtlenítésre.


Ne használd más dolgait

hirdetes


Amennyire lehet, limitálni kell a másokkal való kontaktust, vagyis nem kellene más úszógumiját, úszószemüvegét kölcsön kérni és a sajátunkat sem kölcsön adni. Vidd magaddal a sajátodat és rendszeresen fertőtlenítsd. A vízen kívül érdemes továbbra is maszkot viselni, de amint bemegy valaki le kell vennie annak érdekében, hogy csökkentse az esetleges légzési nehézség bekövetkezését és a fulladás veszélyét.


Még mindig sok mindent nem tudunk a koronavírusról, a rendelkezésre álló információk pedig gyorsan változnak. Ezért ahogy telik a nyár, valószínű, hogy új adatok, tapasztalatok látnak majd napvilágot, a tudósok is többet tudnak majd a vírusról és annak terjedéséről. Érdemes folyamatosan követni a híreket, napra késznek lenni és betartani az ajánlásokat.


Addig is, az óvintézkedések betartásával, nem kell félni a víztől!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes