notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen higiéniai szokásokat kell követned annak érdekében, hogy ne kapd el a koronavírust, Mit tehetsz annak érdekében, hogy ne kapd el a koronavírust?

hirdetes

Higiéniai szokások, amiket most mindenképp be kell tartanod!

helloladies.hu

Mindenki aggódik a kórokozók miatt, az elszigetelődés pedig azt a célt szolgálja, hogy lassítsuk a vírus terjedését. Azonban van olyan, hogy el kell mennünk a bankba, az élelmiszerboltba, az orvoshoz, amikor pedig kimegyünk, vannak higiéniai szokások, amiket követnünk kell. De hogyan lehetnénk biztonságban, amikor olyan apró kórokozók lehetnek körülöttünk, amik akár halálosak is lehetnek?

Mit tehetsz annak érdekében, hogy csökkentsd a esélyét a koronavírus elkapásának?

Mindig viselj szájmaszkot


Mindenkinek maszkban kellene mások közé mennie, hiszen sosem tudhatjuk, hogy betegek vagyunk-e vagy sem. Fontos, hogy ha otthon készített maszkot használsz, minden használat után mosd ki és mosd meg a kezedet miután levetted. Az egyszer használatos maszkokat pedig tényleg ne vedd fel egynél többször, mivel a kórokozók megtapadhatnak az anyagban.


Használat után dobd ki a zsebkendőket


Mivel sokan allergiások vagy meg vannak fázva, fontos, hogy a használt zsebkendőket ne hagyjuk a kisasztalon, az ágyban, rögtön a kukába dobjuk. Ne hagyd, hogy a családtagjaid pakolják el utánad, illetve fontos, hogy most nem szabadna ruhazsebkendőt használni.

hirdetes


Mindig a könyöködbe köhögj és tüsszents


Mindenki tudja, hogy köhögés és tüsszentés esetén el kellene takarnia a száját, ennek oka pedig az, hogy így a kórokozók nem kerülnek a levegőbe és a közeli felületekre. Habár logikusnak tűnik a kezünket a szák elé tenni, sokkal jobb, ha a könyökünkkel takarjuk el, hiszen így az ujjak között nem jutnak át a kórokozók.


A kézmosás elengedhetetlen

hirdetes


Nem moshatod túl sokat a kezed, főleg most a vírus alatt. Sokan sajnos nem tudják, hogy hogyan is kell helyesen kezet mosni és vannak tipikus hibák, amiket rendszerint elkövetnek. Itt leírtuk pontosan, hogy mit is kell tenned.


Tegyél meg néhány extra óvintézkedést


A vírusos megbetegedések különösen azokra veszélyesek, akinek le van gyengülve az immunrendszere, idősebb, esetleg szívbetegsége van vagy más kockázati tényezők érintik. Ha valamilyen egészségügyi problémád van vagy az idősebb korosztályba tartozol, egyáltalán nem kellene kimenned. Kérj meg valakit, hogy menjen el a gyógyszereidért, bevásárolni és csak akkor mozdulj ki, ha muszáj. Minél több emberrel és kórokozóval találkozol, annál nagyobb a fertőződés esélye.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes