notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, milyen egyszerű módszerek vannak, amikkel elkerülhető a megfázás és az influenza, Tippek influenza ellen, hogy megelőzd

hirdetes

Így előzd meg a megfázást, influenzát!

helloladies.hu

A téli hónapokban nagyon gyakoriak a megbetegedések, a megfázás és influenza szezon pedig nagyon gyorsan közelít. A köhögés, tüsszögés és egyéb kellemetlen tünetek könnyen tönkre tehetnek egy kellemesnek ígérkező hétvégét, szerencsére azonban sok módszer van, hogy megelőzhessük.

Influenza, megfázás elkerülése

Moss kezet


Sok ember nem megfelelő módon mossa meg a kezeit (pedig ez a koronavírus járvány miatt, most egyébként is fontos lenne). A helyes kézmosás legalább 20 másodpercig tart és mivel a higiénia nagyon fontos, az ujjak között és a kezeket is alaposan meg kell dörzsölni, hiszen itt könnyen megtelepednek a kórokozók.


Ne fogdosd az arcod


Ez egy nagyon gyakori probléma, hiszen sokszor megvakarjuk az orrunkat, megigazítjuk a szemüvegünket és minden ilyen alkalommal a kezünkről kórokozók kerülnek a bőrünkre, amik aztán az orrunkon és szánkon át könnyen a szervezetbe jutnak, amik megbetegíthetnek.


Kerüld a tömeget


A legjobb, amit ilyenkor tehetünk, ha minél kevesebb emberrel kerülünk kapcsolatba, az ünnepek környékén az üzletekben például jellemzően tömeg van, így nagyon könnyen terjednek a különböző megbetegedések.

hirdetes


Soha ne használj többször egy zsebkendőt


Ha tüsszögsz és folyik az orrod, csakis egyszer használj egy zsebkendőt, majd dobd is a kukába, hiszen ha többször is használjuk, újra fertőzhetjük saját magunkat.


Ne nyúlj nyilvános helyen semmihez


hirdetes
Habár nem élhetjük az életünket egy buborékban, annyit megtehetünk, hogy amennyire csak lehet odafigyelünk, hogy nyilvános helyen ne fogdossunk semmit. A kilincs egyike a legkoszosabb dolgoknak, amihez csak hozzáérhetünk. Nyisd ki az ajtót egy zsebkendővel, ugyanez vonatkozik a fogantyúkra, liftgombokra is.


Használj több mézet


Tudtad, hogy a méz kiváló antibakteriális tulajdonságokkal bír? Naponta kellene fogyasztani, illetve, ha már megtörtént a baj, akkor is nagyon hasznos a kezelésben, jobb bármelyik köhögéscsillapítónál.


Takard el a szádat és az orrodat


Tudjuk, hogy sokan utálják a szájmaszkokat, pedig valójában nagyon hasznosak, hiszen nem kerülhetjük el örökké, hogy ki kelljen mozdulnunk az otthonunk biztonságából. Egyfajta gátként működik, ami megakadályozza a kórokozók bejutását.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Betegség Egészség Tanács Tél