notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen estekben kell mindig felvenni a szájmaszkot, Mikor nem kell felvenni a szájmaszkot, Edzőterembe kell maszkot viselni?

hirdetes

Mikor kell és mikor nem kell maszkot viselni?

helloladies.hu

Sok félreértés van azzal kapcsolatban, hogy mikor kell szájmaszkot viselni. Lényegében azért van rá szükség, hogy másokat védjünk, még ha nem is érezzük magunkat betegnek. De mikor kell felvenni és mikor mehetünk ki bátran nélküle? Nincs maszkod? Itt megtalálod, hogyan készíthetsz magadnak varrás nélkül.

Mikor kell szájmaszkot viselni?

Ekkor viseld


Vásárláshoz


Mivel valószínű, hogy közel kerülünk másokhoz a boltokban, fel kell venni. A tünetmentes hordozók miatt, illetve azért, mert a tünetek nem jelennek meg rögtön, fel kell vennünk a maszkot mások érdekében.


Az edzőteremben, vagy ha olyan nyilvános helyen vagyunk, ahol sokan vannak


Igen, tudjuk, hogy edzés közben kényelmetlen viselni a maszkot, de attól még kell, ugyanis ha gyorsabban ver a szívünk, erősebben lélegzünk, így a betegségek is könnyebben terjednek. Ha egy beteg ember egy zárt területen köhög, mint például egy edzőterem, ahol ugyanaz a levegő kering, akkor azok a részecskék az egész helyiséget bejárják. Akkor is hordani kell, ha sétálsz, futsz vagy biciklizel olyan helyen, ahol sokan vannak.

hirdetes


A szépségszalonban


Ha fodrászhoz vagy körmöshöz mentek, mindenképp érdemes mindig felvenni, mert itt aztán tényleg képtelenség tartani a másfél méteres távolságot.


Éttermekben


Étkezés előtt és után vedd fel a maszkot, mert még ha távol is vannak egymástól az asztalok, a barátokkal és a pincérekkel is van interakció és már maga a beszélgetés is elég lehet a vírus terjedéséhez.


Ha összegyűltök a barátokkal, tágabb családdal


Elmész a bankba? Ételt viszel egy idősebb szomszédnak? Egészségügyi dolgozó vagy? Nem számít milyen okból vagy olyan emberek körül, akikkel nem élsz együtt, mindig érdemes felvenni a szájmaszkot még akkor is, ha a járvány görbéje lefelé mutat, a megfelelő szokásokat, óvintézkedéseket továbbra is be kell tartani, hogy ez így is maradjon.

hirdetes


Nem kell maszkot viselni, ha:


Ha nem futsz össze másokkal


Ameddig biztos vagy benne, hogy egyedül leszel, futáshoz, sétához nem kell felvenni a maszkot, amennyiben tényleg nem találkozol senkivel.


Az alábbi esetekben


A kisgyerekeknek, illetve olyan felnőtteknek, akik segítség nélkül nem tudják levenni a maszkot, illetve azoknak, akiknek légzési problémái vannak nem kellene viselni. Mindenki másnak viszont igen.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes