notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, milyen okai vannak, hogy a harmicas éveinkben sokkal nehezebb barátkozni, Ezért olyan nehéz új barátokat találni, ahogy idősödünk

hirdetes

Ezért megy olyan nehezen a barátkozás 30 fölött...

helloladies.hu

Gyerekként a barátkozás könnyedén megy, egyszerűen csak leülünk valaki mellé az osztályban és megbeszéljük, hogy legjobb barátok leszünk. Azonban, ha belépünk a 30-as éveinkbe, új kapcsolatokat építeni sokkal nehezebb, mint valaha…

Ezért megy olyan nehezen a barátkozás 30 fölött...

A hely nagy szerepet játszik


Felnőttként valószínűleg kevesebb olyan barátunk van, aki a közelünkben lakik, egyszerűen azért, mert érettebbek vagyunk és tudjuk, hogy csak azért, mert valaki alattunk lakik, vagy közel van egymáshoz a postládánk még nem leszünk barátok.


A családi kötelességek sok időt felemésztenek


Sokan a 30-as éveikben alapítanak családot, gyerekeik vannak vagy egyszerűen több időt töltenek otthon. Emiatt pedig sokkal nehezebb elmenni valahova és új embereket megismerni, főleg olyanokat, akik ugyanannyi időt tudnak a kapcsolatba fektetni, mint mi.


Már máshogy látjuk a minőségi barátokat


Azok a napok, amikor találkoztunk egy lánnyal egy bulin és barátság lett belőle, már rég elmúltak. Nem azért, mert már nem kedveljük az így megismert embereket, egyszerűen már más prioritás van jelen a kapcsolatainkban és ettől több kell, hogy valóban mély barátságokat alakítsunk ki.

hirdetes


Könnyebb magadra fókuszálni


Be kell, hogy ismerjük, ahogy telik az idő, egyre inkább saját magunkra koncentrálunk. Fontosabb lesz az egészségünk, céljaink, amibe sok időt és energiát kell fektetni és már nem az a lényeg, hogy a barátnőnk minden alkalommal kisírhassa magát a vállunkon, amikor szakít valakivel.


Ismerkedés hiánya


hirdetes
Egyre több randi alkalmazás van, azonban nagyon kevés a lehetőség arra, hogy barátkozzunk. Persze online is megismerhetsz valakit, akivel végül barátok lesztek, de nem valószínű, hogy ez tartós is lesz. Azt kell, hogy mondjuk, sokkal könnyebb párt találni, mint igaz barátot.


Nincs rá idő


A munka és a takarítás mellett, nem sok idő jut a barátkozásra. Nem sok szabadidőnk van, hiszen gondoskodnunk kell magunkról, családunkról, egy barátság pedig csakúgy, mint egy párkapcsolat sok munkát igényel.


Megjelennek a félelmek


Akár legyen egy új munkatárs vagy valaki, akivel mindig találkozol, ha kutyát sétáltatsz, sokszor félünk kezdeményezni, hiszen attól tartunk, hogy visszautasítja a közeledésünket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes