notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Legyél tudatos az anyagi helyzetedre már fiatalon!

hirdetes

Pénz és fiatalság, ami hirtelen jön s hirtelen megy

Bettina
fiatalok anyagi helyzete

6. "Ráérünk arra még..."

Sosem tudhatjuk, mit hoz a jövő, de megfelelő tervezéssel felkészülhetünk rá. Már most kezdj spórolni a nyugdíjadra, fektess be okosan, hiszen ha leszel olyan szerencsés hogy elérd a nyugdíjkorhatárt, állami nyugdíj, mint olyan, biztosan nem lesz. Abból kell majd fenntartanod magad, amit félretettél.

7. Nem készülni fel a váratlan helyzetekre

Kell, hogy legyen valamilyen megtakarításod arra az esetre, ha bármilyen okból kifolyólag beüt a krach. Minél több vésztartalékod van, annál könnyebben oldhatod meg a váratlan helyzeteket és semmilyen mód nem kell aggódnod attól, hogy miből fizetsz ki mondjuk egy olyan kezelést amit államiban nem szeretnél elvégeztetni. És gondolj arra is, hogy mi van,ha elveszíted az állásodat és esetleg nem találsz könnyen munkát (az elmúlt évben sokan voltak ezzel így, nem kell bemutatni a jelenséget) vagy épp egy nagyszervíz kell az autódra, vagy a gyermeked kórházba kerül? Sajnos ezekkel a lehetőségekkel is számolni kell, úgyhogy már most kezdj félretenni a váratlan helyzetekre.

hirdetes

8. Nem rendelkezni biztosítással

Mi történik, ha bármilyen okból megsérülsz, megrokkansz? Miből fizeted majd a számláidat? Mi történik, ha valaki összetöri az autódat, de nincs meg a tettes? Mi történik, ha a szomszéd fala leázik, és tönkretesz mindent a lakásodban? Ezek sajnos minden napos forgatókönyvek, de ha rendelkezel biztosítással ezekre a helyzetekre, akkor a dolgok anyagi részének megoldása kevesebb fejfájást okoz majd. Nézz szét az interneten, kalkuláld ki magadnak a legkedvezőbb biztosításokat, és ami feltétlenül szükséges, szánd rá a pénzt minden hónapban ezek befizetésére.

9. A tervezés hiánya

Egy jó pénzügyi terv elengedhetetlen ahhoz, hogy maximalizáld a jövedelmed, okosan fektess be, és elkerüld a felesleges anyagi kiadásokat. Érdemes felkeresni egy pénzügyi tanácsadót akivel akár évente egyszer elkezdesz tervezni és segítséget kérsz tőle, hogy jobban tudd menedzselni a kiadásaidat. Hidd el, megéri, hiszen nemcsak tisztábban látsz a pénzügyeidet illetően, de hasznos gyakorlati tanácsokat is kapsz a jövőre nézve.

hirdetes

10. A barátoktól és a családtól anyagi segítségét kérni

A kapcsolatok akkor szoktak megromlani, ha a pénz kerül benne előtérbe, főleg ha kölcsönkérsz, és képtelen vagy megadni. Őrizd meg családi és baráti kapcsolataid szentségét, ha pénzre van szükséged akkor inkább fordulj bankhoz és vegyél fel egy fél évre olyan hitelt amit könnyen tudsz törleszteni, de ne kérj kölcsön soha!

Nagy feladatnak hangzik?

A stabil pénzügyi háttér megteremtése és fenntartása valóban nem könnyű, de ha már a húszas éveidben is okosan látsz neki a feladatnak, könnyen létrehozhatod azt a szilárd alapot, mely közelebb visz az álmaidhoz, és melyről sokan egész életükben csak álmodnak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes