notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk melyek azok a pénzügyi szokások, amikre már gyerekkorban meg kell tanítani a gyerekeket, Pénzügyi szokások, amiket minél fiatalabb korban érdemes elsajátítani

hirdetes

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

helloladies.hu

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!

Pénzügyi szokások, amiket célszerű minél fiatalabb korban megismerni

Legyen költségvetés


Hogy biztosan ne költs többet, mint amit keresel, készíteni kell egy költségvetést, ez idősebb gyerekek esetében nagyszerű gyakorlat, hogy megértsék a kiadásokat és azok kezelését. Ha például szeretne valamit, adhatsz neki pénzt és idővel neki kell kigazdálkodnia, hogy megvehesse, amire vágyik, eszerint kell beosztania például, hogy mennyit költ ételre az iskolában.


Legyen egy külön számla a megtakarításoknak


Ezen a számlán gyűlik a pénz, amit végül felhasználhat majd a céljai megvalósítására, vagy vészhelyzet esetén, ha egy nagyobb váratlan kiadása lesz, vagy esetleg elveszíti a munkáját.


Automatikus átutalás


Ez az egyik legegyszerűbb módszer a spórolásra, ha például szeretne 150.000 forintot megtakarítani valaki, hogy vegyen egy új laptopot, a megtakarítási számlára be lehet állítani, hogy hetente átutaljon 6.250 Forintot. Megtaníthatod a gyerekedet, hogyan állítson be ilyen utalást, majd a végén együtt vásároljátok meg, amire gyűjtöttetek, így jobban megérti majd!

hirdetes


Használjon bevásárló listát


Ahelyett, hogy lista nélkül mennél vásárolni és megvennél olyan dolgokat is, amire nincs szükséged, készíts egy listát és csak azt vedd meg, ami szerepel rajta. Ez az egyszerű módszer segít pénzt spórolni és tartani a költségvetést. Minden alkalommal, amikor együtt mentek vásárolni a gyerekeddel, kövessétek ezt a példát. Már a listakészítés folyamatába is bevonhatod. Ha elég idős ahhoz, hogy már nem idegen neki a matek, bevásárlás előtt mondd meg, mi a keret, amit elkölthettek és adj neki egy számológépet, hogy mindig levonhassa annak az értékét, amit betesztek a kosárba.

hirdetes


Ismertesd meg vele a rossz szokásokat


Fontos, hogy megismerje és megértse a helytelen pénzügyi szokásokat, hogy így el tudja kerülni őket. Ilyen például, ha valaki:

  • többet költ, mint amennyit keres
  • kölcsönre van szüksége, hogy fedezze a kiadásait
  • folyton kölcsönt vesz fel, tartozik
  • nem tesz félre későbbre
  • nincsenek céljai
  • kifogásokat keres vagy másokat hibáztat.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

2022-05-17

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

Megérkezett a jó idő és hamarosan itt a nyári szünet is, így a gyerekek sokkal több időt igényelnek majd az együttlétre. Így sportoljunk együtt a gyerekekkel!

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

2022-06-17

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

Egyre több kütyü jelenik meg a piacon, amely elöl egy kész rémálom elrángatni a gyerekeket, azonban most összegyűjtöttünk 5 szabadtéri játékot, amit imádnak

Ezért stresszesebb a nők – csökkentsd a stresszt a tippjeinkkel!

2023-01-07

Ezért stresszesebb a nők – csökkentsd a stresszt a tippjeinkkel!

A stressz mindenki életében jelen van, ki jobban, ki rosszabbul kezeli, azonban a nőket valamiért többször éri ez az érzés: így küzdj ellene, kövesd a tippeket!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

2021-11-22

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

Sok gyerekkori probléma megoldására fiatal korban sokkal egyszerűbb és hatásosabb, így van ez a fogakkal is. Nézzük milyen előnyökkel jár a korai fogszabályzás!

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

2020-05-28

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

Az etikett nagyon fontos, nem számít hány éves valaki. Szülőként a te felelősséged, hogy megtanítsd a gyerekedet a megfelelő viselkedésre. Így nem csak te kímélheted meg magad kellemetlen helyzetektől, de a gyereknek is csak előnye származik belőle. De mik azok a szabályok, amiket minden szülőnek meg kellene tanítania?