notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szorongás kezelése, Szorongás hatása a párkapcsolatra, Így segíts a pernereden ha szorong

Így segíthetsz a partnereden, ha szorongással küzd

helloladies.hu
hirdetes

Sajnos világszerte nagyon sokan szenvednek szorongástól. Ha téged még sosem érintett ez az állapot, nehéz lehet megérteni, min mehetnek keresztül napi szinten azok az emberek, akik ezzel élnek.

Szorongás hatása a párkapcsolatra

Gyakran érezhetik úgy, hogy nem értik meg őket, eltávolodnak másoktól, mivel a legtöbben tévhitben élnek velük kapcsolatban. Ha a partnered szorongástól szenved, jó, ha tudsz az alábbi tényekről, így a lehető legnagyobb támogatást nyújthatod neki, és a kapcsolatotok is megerősödik.


5 dolog, amit tudnod kell, ha a partnered szorong


Fizikailag, mentálisan és érzelmileg is szorong


A szorongás nem csak az agyra van hatással és arra, hogy dolgozza fel az információt, érzelmi is fizikai szinten is megjelenhet. A szorongás a genetika, személyiség, környezet és az étrend kombinációjaként alakulhat ki. Ezen tényezők miatt a szorongás olyan, mint egy teher a testnek és fejfájást, álmatlanságot is okozhat. Mentálisan a szorongás komoly stresszt okozhat köszönhetően az állandó gondolatoknak és a félelemnek. Próbáld meg átérezni, hogy érezhet a párod, így megértheted a látásmódját és támogatni tudod.


Lehet, hogy depressziótól is szenved


A szorongás gyakran társul depresszióval is, és ha valaki mindkettőtől szenved, az egyszerűen elmagyarázva olyan, mintha két különböző irányba húznák. A szorongás azt mondja a partnerednek, hogy kelljen fel és csinálja a dolgát, míg a depresszió visszafogja, hogy az ágyban maradjon. A kettő együttes kezelése nagyon megterhelő lehet időnként, és a szorongás gyakran a depresszió egyik tüneteként jelentkezik.

hirdetes


Sok időre lesz szüksége egyedül


A szorongás megnehezíti, hogy fent tartsuk szociális kapcsolatainkat, és elszívja az energiát. Lehet, hogy a partnered nem akar majd kimozdulni hétvégente, úgyhogy tiszteld a szükségleteit. Ha kevés az energiája, a szocializáció könnyen túlterhelő lehet számára, ha már amúgy is kimerültnek és gyengének érzi magát. Valószínűleg élvezi a társaságodat természetesen, de még néha az is fárasztó lehet, ha nincs szünet. Hagyd, hogy időnként egyedül legyen, hogy feltöltődjön és olyan jó legyen a kapcsolatotok, amennyire csak lehet.


A szorongás nem teszi a partneredet gyengévé, vagy képtelenné arra, hogy szeressen


Sok ember gondolja azt, hogy azok, akiknek valamilyen mentális betegsége van, nem képesek szeretni, vagy fenntartani egy kapcsolatot, de ez egyáltalán nem így van. Egyszerűen csak annak az eredményeként is kialakulhat ez a betegség, hogy túl sokáig voltak túl erősek. A legfontosabb dolog, hogy mindig nyitott füllel és szívvel hallgasd, és a tőled telhető legjobban támogasd és segítsd, hogy fejlődjön. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy távolságtartó, vagy néha szórakozott, de tudd, hogy minden egyes nap egy harcot vív. Ez sok időt és energiát emészt fel, de nem jelenti azt, hogy nem szeret téged, vagy nem törődik veled.

hirdetes


Nem csak figyelmet akar


Sajnos sokan azt hiszik, hogy azok, akik azt állítják, mentális betegségük van, csak figyelmet akarnak, azonban ez nagyon távol áll az igazságtól. Ha a partnered szorongástól szenved, csak azt akarja, hogy meghallgasd és megértsd. Nem kérték ezt a betegséget és bár kezelhető, néha nehéz rájönni, hogy mi működik a legjobban, és sok időbe telik. Néhányan jobban reagálnak a gyógyszerekre, másoknak a jóga, egy étrendváltás segít. Csak segíts neki kitalálni, hogy mitől érzi jobban magát, és ne ítéld el ezért. Ha együtt érzel vele és kisírhatja magát a válladon, az is sokat számít.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Amit a férfiak igazából gondolnak

2019-10-18

Amit a férfiak igazából gondolnak

A nők sokszor kapják meg, hogy milyen komplikált teremtmények, de az igazság az, hogy a férfiak éppen olyan félreérthető, vegyes érzelmeket, jeleket küldenek az ellenkező nemnek, mint ők. Ha valaha gondolkodtál már azon, hogy a férfiak mit gondolnak és akarnak valójában, itt van néhány dolog, amiről azt kívánják, bár tudnád, velük kapcsolatban.

Innen tudhatod, hogy a férfi valójában csak kihasznál

2019-10-14

Innen tudhatod, hogy a férfi valójában csak kihasznál

Kétségeid vannak a jelenlegi kapcsolatoddal kapcsolatban? Azon rágódsz, hogy a barátod, vagy a férjed érzései irántad tényleg valódiak-a? Sajnos ez egyáltalán nem ritka az egészségtelen vagy kiegyensúlyozatlan kapcsolatokban. Lehet, hogy a partnered kihasznál téged akár szándékosan, akár nem, és emiatt folyamatosan azt érzed, hogy pengeélen táncol

Egyetlen szó nélkül is mondhatod, hogy

2019-10-08

Egyetlen szó nélkül is mondhatod, hogy "Szeretlek!"

Ahelyett, hogy mindig csak mondanád, hogy szereted, mutasd ki apró gesztusokkal, amik többet elárulnak minden szónál…

Az élettárs és a lelkitárs közötti jelentős különbségek

2019-10-07

Az élettárs és a lelkitárs közötti jelentős különbségek

Sok félreértés van a lelkitárs és az élettárs kifejezés körül, és most ne a hagyományos, mindennapi értelemben vett jelentésben gondolkozzunk, ássunk egy kicsit mélyebbre. A lelkitárs olyasvalaki, aki azért jön az életedbe, hogy tanítson téged, gazdagítsa az életedet, biztasson, hogy felülmúld magad és sokkal tudatosabb legyél. Egy élettárs olyasva

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy egy igaz barátra tettél szert

2019-10-07

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy egy igaz barátra tettél szert

Napjainkban is, amikor többszáz „barátunk” van Facebookon, a valódi barátságokból, amik tiszteletre, közös kötelékre és emlékekre épülnek, úgy tűnik egyre kevesebb van a modern világban. Azonnal beszélhetünk és kapcsolatba léphetünk bárkivel online, de ettől valódi barátok leszünk? Másfelől azok a barátok, akikről azt hitted számíthatsz rájuk az él

Téged is feltétel nélkül szeret a párod?

2019-10-01

Téged is feltétel nélkül szeret a párod?

Szerelembe esni nagyon izgalmas, de ha együtt vagy a szerelmeddel, az egész élettel kapcsolatos látásmódod sokkal pozitívabbá válik, minél tovább vagytok együtt. A szerelem felszabadít és átalakít, mert végre nem próbálod megváltoztatni, vagy irányítani a másikat. Szabadon fejlődhetsz, és új módokat találhatsz, hogy örömben és szerelemben éljetek e

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
168 541
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 614 063
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 78

Átlagos értékelés: 5.0