A cukkini egy igazi csoda!

helloladies.hu

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A cukkinit nagyon sokan szeretik és nem véletlen, hiszen kellemes íze van és számtalan módon felhasználható. Habár a legtöbben zöldségként gondolnak rá, meglepően gyümölcs, sőt rendkívül egészséges is, hiszen tele van fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Nem csak a belseje tápláló, a héja is nagyon hasznos, épp ezért mindig érdemes azzal együtt fogyasztani. Olvasd el, milyen előnyei vannak, ha rendszeresen szerepel az étrendedben, egészségügyi hatásai miatt mindenképp megéri!

Tele van tápanyagokkal


Nagyon fontos tápanyagok, ásványi anyagok vannak benne, ha megeszünk belőle 125 grammot, azzal bekerül a szervezetünkbe körülbelül:


-1 gramm fehérje
-1 gramm rost
-40%-a a napi ajánlott A-vitamin mennyiségnek
-16%- a a napi ajánlott mangán mennyiségnek
-14%- a a napi ajánlott C-vitamin mennyiségnek
-13%- a a napi ajánlott kálium mennyiségnek
-10%- a a napi ajánlott magnézium mennyiségnek
-9% a a napi ajánlott K-vitamin mennyiségnek
-8%- a a napi ajánlott folsav mennyiségnek
-7% a a napi ajánlott B6-vitamin mennyiségnek
Ezenkívül van még benne vas, kalcium, cink.


Kevés benne a zsír


Ekkora mennyiségben kevesebb, mint egy gramm zsír van, ezért segíthet a fogyásban, vagy a súlymegtartásában.

hirdetes


Jó tesz a látásnak

 

Az A-vitamin nagyon jó a szemnek, ez pedig nagy mennyiségben található ebben az ételben, de a C-vitamin és béta-karotin szintén jelen van benne és támogatja a látást. Továbbá az antioxidánsok nem csak a látásnak tesznek jót, de csökkentik a korral járó megbetegedések megjelenésének esélyét a szemben, sőt a szürke hályog kialakulását is megelőzhetik.


Magas antioxidánsban


Az antioxidánsoknak nagyon sok szerepe van a testben, védik a bőrt és a test egyéb részeit a károsodástól. Jót tesznek a szemnek, bőrnek, szívnek és még bizonyos rákfajták kialakulásának kockázatát is csökkentik.

hirdetes


Jót tesz az emésztésnek


Mivel sok vizet tartalmaz, csökkenti az esélyét a székrekedésnek, valamint az ételek könnyebben és gyorsabban áthaladnak a beleken.


Az immunrendszert is támogatja


A gyümölcsben található A-vitamin jót tesz az immunrendszernek azáltal, hogy segít fenntartani a test védekezőképességét, hiszen erősíti a nyálkahártyát, ami megállítja a baktériumokat, valamint ha mégis bejutna, segít azt leküzdeni.


Olvasd el, hogy készíthetsz isteni Cukkini palacsintát, Garnélás cukkinispagetti, vagy desszertként Duplacsokis cukkinikenyeret!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2025-06-25

Travel influencer – 5 tipp, hogy ne csak álom, hanem megvalósítható cél legyen

Szeretnél travel influencer lenni? Mutatunk 5 tippet, amivel az álomból megvalósítható cél lehet – tartalom, közösség, márkaépítés és együttműködések.

2025-04-28

Turizmus kihívások 2025-ben – Így készülj a szezonra!

Tudd meg, milyen kihívásokkal néz szembe a turizmus 2025-ben, és hogyan készülhetsz fel sikeresen a szezonra szálloda és turizmus tanácsadással!

2025-04-25

Karrier tanácsok orvosnőknek – Lépj a létra tetejére!

Karrierépítési tippek orvosnőknek: hogyan érvényesülj nőként az orvosi pályán, és milyen lehetőségeket kínál például egy belgyógyász állás?

2025-03-14

Miért válaszd az ápolói szakmát 2025-ben?

Az ápolói szakma 2025-ben stabil megélhetést, fejlődési lehetőségeket és nemzetközi karriert kínál. Ismerd meg, miért érdemes ezt a hivatást választani!

2025-02-21

Mi nem hiányozhat a hoteled marketing stratégiájából 2025-ben?

A 2025-ös hotel marketing stratégia digitális fejlesztéseket, fenntarthatóságot és személyre szabott vendégélményt igényel. Fedezd fel a Hotelmentők megoldásait!

2025-03-18

5 magas fehérjetartalmú étel, amit érdemes fogyasztanod

Ismerd meg, mely fehérjében gazdag ételek segítenek a fogyásban, izomépítésben és az energiaszinted fenntartásában. Gyakorlati tippekkel segítünk!

Legnépszerűbb cikkeink

Egészség Egészséges táplálkozás Étrend Főzés Gasztró Táplálkozás