A cukkini egy igazi csoda!

helloladies.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A cukkinit nagyon sokan szeretik és nem véletlen, hiszen kellemes íze van és számtalan módon felhasználható. Habár a legtöbben zöldségként gondolnak rá, meglepően gyümölcs, sőt rendkívül egészséges is, hiszen tele van fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Nem csak a belseje tápláló, a héja is nagyon hasznos, épp ezért mindig érdemes azzal együtt fogyasztani. Olvasd el, milyen előnyei vannak, ha rendszeresen szerepel az étrendedben, egészségügyi hatásai miatt mindenképp megéri!

Tele van tápanyagokkal


Nagyon fontos tápanyagok, ásványi anyagok vannak benne, ha megeszünk belőle 125 grammot, azzal bekerül a szervezetünkbe körülbelül:


-1 gramm fehérje
-1 gramm rost
-40%-a a napi ajánlott A-vitamin mennyiségnek
-16%- a a napi ajánlott mangán mennyiségnek
-14%- a a napi ajánlott C-vitamin mennyiségnek
-13%- a a napi ajánlott kálium mennyiségnek
-10%- a a napi ajánlott magnézium mennyiségnek
-9% a a napi ajánlott K-vitamin mennyiségnek
-8%- a a napi ajánlott folsav mennyiségnek
-7% a a napi ajánlott B6-vitamin mennyiségnek
Ezenkívül van még benne vas, kalcium, cink.


Kevés benne a zsír


Ekkora mennyiségben kevesebb, mint egy gramm zsír van, ezért segíthet a fogyásban, vagy a súlymegtartásában.

hirdetes


Jó tesz a látásnak

 

Az A-vitamin nagyon jó a szemnek, ez pedig nagy mennyiségben található ebben az ételben, de a C-vitamin és béta-karotin szintén jelen van benne és támogatja a látást. Továbbá az antioxidánsok nem csak a látásnak tesznek jót, de csökkentik a korral járó megbetegedések megjelenésének esélyét a szemben, sőt a szürke hályog kialakulását is megelőzhetik.


Magas antioxidánsban


Az antioxidánsoknak nagyon sok szerepe van a testben, védik a bőrt és a test egyéb részeit a károsodástól. Jót tesznek a szemnek, bőrnek, szívnek és még bizonyos rákfajták kialakulásának kockázatát is csökkentik.

hirdetes


Jót tesz az emésztésnek


Mivel sok vizet tartalmaz, csökkenti az esélyét a székrekedésnek, valamint az ételek könnyebben és gyorsabban áthaladnak a beleken.


Az immunrendszert is támogatja


A gyümölcsben található A-vitamin jót tesz az immunrendszernek azáltal, hogy segít fenntartani a test védekezőképességét, hiszen erősíti a nyálkahártyát, ami megállítja a baktériumokat, valamint ha mégis bejutna, segít azt leküzdeni.


Olvasd el, hogy készíthetsz isteni Cukkini palacsintát, Garnélás cukkinispagetti, vagy desszertként Duplacsokis cukkinikenyeret!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Egészség Egészséges táplálkozás Étrend Főzés Gasztró Táplálkozás