notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, milyen téves feltételezések, sztereotípiák élnek az egyke, egyedüli gyerekekkel kapcsolatban, amik valójában nem igazak

hirdetes

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

helloladies.hu

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Sztereotípiák az egyke gyerekekkel kapcsolatban

Félénkek nagyobb csoportokban


Csak azért, mert otthon nem volt kivel verekedni vagy veszekedni, mint ahogy az a testvérekre jellemző, ugyanúgy járnak iskolába, majd dolgozni és attól, hogy kisebb családban nőtt fel valaki, még nem jelenti, hogy bátortalan. Ha valaki öt testvérrel nőtt fel, akkor is lehet visszahúzódó, mint ahogy egy egyke gyerek is boldogulhat nagyon jól társaságban.


El vannak kényeztetve


Igen, sok olyan gyerek, akinek nincsenek testvérei van elkényeztetve, mint ahogy sok olyan is, akik többen nőttek fel együtt. Ez bizony a szülőkön és a családtagokon múlik, nem pedig azon, hogy hány gyerek él a házban. Attól, hogy valakinek nincs testvére, még nem jelenti azt, hogy mindent megkapott, sőt sok szülő sokkal keményebben bánik egyetlen szem gyerekével, hiszen csak ő segíthet a mosogatásban és az egyéb házimunkákban.

hirdetes


Magányosak


Attól, hogy valakinek nincs testvére, miért lenne magányos? Az ilyen gyerekek általában éppen hogy könnyebben teremtenek kapcsolatot másokkal, annak érdekében, hogy ne legyenek egyedül, legyen kivel játszani. Igen, vannak, akik jobban szeretnek egyedül lenni ez azonban a személyiség függvénye, nem pedig azé, hogy mekkora családban nőtt fel.


Nagyon érzékenyek

hirdetes


Vannak érzékeny, sőt szuperérzékeny emberek, olyanok, akik nagyon könnyen elsírják magukat és olyanok is, akik bármit megtesznek, hogy még véletlenül se ejtsenek el egy könnycseppet. Ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy valaki testvérekkel, vagy nélkülük nőtt-e fel, egy egyedüli gyerek lehet érzékeny is, és nagyon kemény is, aki mindennel megküzd, amit az élet elé állít.


Mindennek úgy kell lenni, ahogy ők akarják


Ha valaki nagyon szeret irányítani, az inkább a körülmények, mintsem a családi szerkezet eredménye. Ha az egyik szülő ilyen, a gyerek személyisége is lehet hasonló, ha pedig több testvér is van a családban, akkor többen is örökölhetik ezt, így ez a sztereotípia sem állja meg a helyét.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

5 nagyszerű tipp az esküvőhelyszín kiválasztásához

2021-03-03

5 nagyszerű tipp az esküvőhelyszín kiválasztásához

A tökéletes esküvőhelyszínt megtalálni nem egyszerű, ezért gyűjtöttünk hozzá néhány hasznos tanácsot. Íme 5 tipp, hogy hogyan válaszd ki a megfelelő esküvőhelyszínt.

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz gyereket

2020-07-01

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz...

Egyre több az olyan nő, aki nem vállal gyereket. Ez lehet, hogy meglep néhány újdonsült anyukát, aki épp egy izgő-mozgó babáról gondoskodik, de a valóság az, hogy tudományos szempontból ha valaki úgy dönt, hogy nem lesz gyereke, igazából jó ötlet. Ha ezt az oldalát megértetted és áttérünk a személyes szempontra, még több értelme lesz.

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

2020-09-07

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

Nyáron általában megváltoznak az alvási szokásaink, ez a nyár pedig még inkább más volt. Ha ti is hozzászoktatok, hogy sokáig fent maradtok, és nyugodtan aludtatok anélkül, hogy 6 órakor szólt volna az ébresztő, most pedig nehéz hozzászokni az új menetrendhez, adunk pár hasznos tanácsot, ami segíthet!


Család Érdekességek gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan