notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, milyen téves feltételezések, sztereotípiák élnek az egyke, egyedüli gyerekekkel kapcsolatban, amik valójában nem igazak

hirdetes

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

helloladies.hu

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Sztereotípiák az egyke gyerekekkel kapcsolatban

Félénkek nagyobb csoportokban


Csak azért, mert otthon nem volt kivel verekedni vagy veszekedni, mint ahogy az a testvérekre jellemző, ugyanúgy járnak iskolába, majd dolgozni és attól, hogy kisebb családban nőtt fel valaki, még nem jelenti, hogy bátortalan. Ha valaki öt testvérrel nőtt fel, akkor is lehet visszahúzódó, mint ahogy egy egyke gyerek is boldogulhat nagyon jól társaságban.


El vannak kényeztetve


Igen, sok olyan gyerek, akinek nincsenek testvérei van elkényeztetve, mint ahogy sok olyan is, akik többen nőttek fel együtt. Ez bizony a szülőkön és a családtagokon múlik, nem pedig azon, hogy hány gyerek él a házban. Attól, hogy valakinek nincs testvére, még nem jelenti azt, hogy mindent megkapott, sőt sok szülő sokkal keményebben bánik egyetlen szem gyerekével, hiszen csak ő segíthet a mosogatásban és az egyéb házimunkákban.

hirdetes


Magányosak


Attól, hogy valakinek nincs testvére, miért lenne magányos? Az ilyen gyerekek általában éppen hogy könnyebben teremtenek kapcsolatot másokkal, annak érdekében, hogy ne legyenek egyedül, legyen kivel játszani. Igen, vannak, akik jobban szeretnek egyedül lenni ez azonban a személyiség függvénye, nem pedig azé, hogy mekkora családban nőtt fel.


Nagyon érzékenyek

hirdetes


Vannak érzékeny, sőt szuperérzékeny emberek, olyanok, akik nagyon könnyen elsírják magukat és olyanok is, akik bármit megtesznek, hogy még véletlenül se ejtsenek el egy könnycseppet. Ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy valaki testvérekkel, vagy nélkülük nőtt-e fel, egy egyedüli gyerek lehet érzékeny is, és nagyon kemény is, aki mindennel megküzd, amit az élet elé állít.


Mindennek úgy kell lenni, ahogy ők akarják


Ha valaki nagyon szeret irányítani, az inkább a körülmények, mintsem a családi szerkezet eredménye. Ha az egyik szülő ilyen, a gyerek személyisége is lehet hasonló, ha pedig több testvér is van a családban, akkor többen is örökölhetik ezt, így ez a sztereotípia sem állja meg a helyét.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

2023-08-04

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 hasznos tippet, amelyekkel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet és megóvhatod azt a lehetséges veszélyektől.

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

2023-07-14

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

Régebben a szállodát éjszakázási helynek tekintették. Egy ágy és egy fürdőszoba elég volt az ügyfelek elégedettségéhez. De ma a mai utazók igényei megváltoztak!

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

2022-06-17

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

Egyre több kütyü jelenik meg a piacon, amely elöl egy kész rémálom elrángatni a gyerekeket, azonban most összegyűjtöttünk 5 szabadtéri játékot, amit imádnak

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

2022-05-17

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

Megérkezett a jó idő és hamarosan itt a nyári szünet is, így a gyerekek sokkal több időt igényelnek majd az együttlétre. Így sportoljunk együtt a gyerekekkel!

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

2021-11-22

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

Sok gyerekkori probléma megoldására fiatal korban sokkal egyszerűbb és hatásosabb, így van ez a fogakkal is. Nézzük milyen előnyökkel jár a korai fogszabályzás!

Ennél cukibbat már elképzelni sem lehet: Így nevet Hajdú Péter tündéri kisbabája

2022-11-29

Ennél cukibbat már elképzelni sem lehet: Így nevet Hajdú Péter tündéri...

Hajdú Péter videóját nekünk többször is meg kellett néznünk, mert ez a tündéri babkacaj szinte teljesen elvarázsolt minket! Biztosan a te napodat is feldobja!