notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, hogyan nevelhetsz kedves gyereket, Tippek és tanácsok, hogy mit tehetsz szülőként, hogy a gyerekedből kedves ember váljon felnőttként

hirdetes

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

helloladies.hu

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egész életét!

Hogyan nevelhetsz kedves gyereket?

Legyél a minta


Senki sem tökéletes és mindenki követ el hibákat. Azonban ha szülő vagy, az azt jelenti, hogy a gyereked minden információt felszív tőled, mint egy szivacs és mintaként tekint rád. Épp ezért fontos, hogy te magad tudd, hogyan kell kedvesnek lenni. Ez azt jelenti, hogy tudnod kell, hogyan küzdj meg a hangulatingadozásokkal, be kell tudnod ismerni a hibáidat, meg kell hallgatnod a gyerekedet és úgy kell átadni az értékeidet, hogy azt meg is értse. Legyél vele őszinte, főleg, ha bonyolult érzésekről van szó.


Tanítsd meg a gyerekedet az empátiára


A gyerekeknek ugyanolyan érzéseik vannak, mint a felnőtteknek, csak nem tudják még teljesen kifejezni. Ha empátiára tanítod a gyerekedet, megmutathatod, hogyan törődjön másokkal. Át kell tudniuk érezni, hogyan éreznek mások.

hirdetes


Fontos másokkal törődni


Az emberi természet része, hogy mi magunkat tekintjük a legfontosabbnak, néha csak így tudunk életben maradni, azonban lényeges, hogy másokkal is törődni kell. A szülői útmutatás által sok türelemmel, a kisebbek is megtanulhatják, hogyan avatkozzanak be olyan helyzetekbe, amikor szükség van rájuk, így segítve másokon. Ha azt adod át a gyereknek, hogy te törődsz másokkal, számukra is természetes lesz.


Segíts neki feldolgozni az érzéseit

hirdetes


A dühöt és frusztrációt a gyerekek csak nehezen értik meg, ezért meg kell tanítani őket, hogyan is kezelhetik. Arra, hogy ezt nem fizikailag kellene levezetni – ütéssel, rugdosással, visítással. Ez a fajta viselkedés biztosan nem kedves gyereket eredményez. Arra kellene koncentrálni, hogy ezeket az érzéseket egészségesen kezeljék. Meg kell tanulni, hogy természetes, hogy ezek az érzések is jelen vannak az életben, de azt is tudni kell, hogyan kezelje és engedje el őket.


Dicsérjen másokat (és te őt)


A szavaknak hatalmas ereje van, inspirálhatnak, és ha a gyereket udvariasságra tanítod, az felnőttként is hasznára válik. A dicséret és következetesség rendkívül fontos. Ha valami jót csinál vedd észre és dicsérd meg!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

2021-11-22

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

Sok gyerekkori probléma megoldására fiatal korban sokkal egyszerűbb és hatásosabb, így van ez a fogakkal is. Nézzük milyen előnyökkel jár a korai fogszabályzás!

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

2020-05-20

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

A gyerekeink nem fognak emlékezni bizonyos leckékre, amit tanítottunk nekik, vagy bizonyos veszekedésekre, ami ezen időszak alatt történt, arra viszont kétségtelenül emlékezni fognak, hogyan érezték magukat, ebben pedig a szülőknek nagy szerepük van.

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

2020-06-10

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen...

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!