notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hatékony kommunikáció a párkapcsolatban, Tippek hogy jól kommunikáljatok a kapcsolatban, Veszekedések a párkapcsolatban

hirdetes

Hogyan fejlesztheted a kommunikációt a párkapcsolatodban?

helloladies.hu

Ha arra gondolunk, mi a sikeres párkapcsolatok alapja, olyan szavak jutnak eszünkbe, mint a bizalom, őszinteség, nyíltság, móka. De van még egy nagyon fontos dolog, amiről nem szabad elfeledkezni, ami mindent üt – ez pedig a kommunikáció.

Párkapcsolati komunikáció

Ne magadat védd


Persze, nem kell mindent magadra vállalnod, vagy bocsánatot kérned, de az sem megoldás, hogy azonnal védekezni kezdesz. A boldog párok mélyen elkötelezettek a közös jövőjük és életük iránt, éppen ezért fontos, hogy egy veszekedés során azt kérdezd meg, mit tehetünk azért, hogy a közös életünk előre mozduljon ahelyett, hogy energiát fektetnél abba, hogy próbáld megvédeni, miért a te nézőpontod a helyes és a másik téved.


Ha tévedsz ismerd be


Ha tévedsz, vállalj felelősséget a tetteidért, és biztosítsd a társadat, hogy legközelebb mindent megteszel annak érdekében, hogy jobb legyél. Senki sem tökéletes és bár úgy tűnik elviekben mindenki egyet ért ezzel az állítással, gyakran elfelejtődik, ha a párkapcsolatokra és a kommunikációjukra kerül sor. Azoknak, akik hatékonyan kommunikálnak, nem okoz gondot beismerniük, ha tévedtek. Ne hagyd, hogy az egód a kapcsolat rovására menjen.

hirdetes


Egyszerre egy problémával foglalkozz


hirdetes
Tegyük fel, hogy a partnered elfelejtett elmosogatni. Mérges vagy, ezért elkezdesz kiabálni és felhozod, hogy múlt héten mennyit késett este, azelőtt meg a kutyát nem vitte ki sétálni, stb. Nem túl okos döntés. Még ha sok dolog zavar is vele kapcsolatban és egy egész listád van arról, ami idegesít, egyszerre csak eggyel foglalkozzatok. Ha nem tartod be ezt a fontos szabályt, és túl sok mindent zúdítasz a másikra, akkor jó eséllyel bezárul, hogy kezelni tudja a sok kritikádat és semmit nem hall meg abból, amit mondasz. Ha mérges vagy, csak arról beszéljetek, ami ezt kiváltotta.


Hallgass, mielőtt beszélnél


Ahelyett, hogy elmondanál mindent, ami a fejedben van, tarts szünetet és hallgasd meg, mit mond a másik anélkül, hogy félbeszakítanád. Ha befejezte azután és csakis azután reagálj. Három magatartás jellemző azokra, akik veszekednek: csak azt hallják meg, amire válaszolni akarnak, tovább nem figyelnek arra, amit a másik mond és magukban már a válaszukat fogalmazzák, amíg arra várnak, hogy a másik befejezze a mondókáját. Habár ez egy nagyon gyakori jelenség, egyáltalán nem célravezető és rossz hatással van a párkapcsolati kommunikációra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A ti kapcsolatatokra jó vagy rossz hatással lesz a karantén?

2020-04-02

A ti kapcsolatatokra jó vagy rossz hatással lesz a karantén?

Az utóbbi pár hét tele volt változásokkal és sokaknak bizony szorongással. Míg a kormány és az egészségügy a koronavírussal harcol, a családoknak is igazítaniuk kell a megszokott életüket a helyzethez és sok pár hirtelen azt veszi észre, hogy miden nap 24 óráját együtt töltik. Ez pedig még az egészséges, jól működő párkapcsolatokra is nagy nyomást

Jelek, hogy egy pasinak csak egy dologra kellesz...

2020-04-03

Jelek, hogy egy pasinak csak egy dologra kellesz...

Lehet, hogy az elejétől kezdve ez volt a célja, de olyan is előfordul, hogy csak időközben, néhány találkozás után jön rá, hogy megváltoztak az érzései. 5 figyelmeztető jel következik, hogy nagy rá az esély, hogy az első éjszaka után ne lásd többé…

Ne vesztegesd az életedet egy olyan emberre, aki nem érdemli meg!

2020-03-31

Ne vesztegesd az életedet egy olyan emberre, aki nem érdemli meg!

Senki sem szívesen hallja, hogy csak az idejét vesztegeti azzal az emberrel, akivel már hónapok, esetleg évek óta együtt van, pedig jobb olyan hamar beismerni, amilyen hamar csak lehet. Itt van 7 jel, hogy az idődet és az életedet vesztegeted és ideje lenne továbblépni!

A pasi tényleg szeret vagy csak manipulál?

2020-03-26

A pasi tényleg szeret vagy csak manipulál?

Amikor a barátod valami nagyon édes dolgot csinál, lehet, hogy arra gondolsz, mennyire szeret téged. De biztos vagy benne, hogy nem kevered össze a szerelmet a manipulációval? Itt van 6 apró jel, ami azt mutatja, hogy a fantasztikus barátod valójában nem is olyan fantasztikus…

Ha ezeket a szavakat gyakran hallod a partneredtől - megcsal!

2020-03-25

Ha ezeket a szavakat gyakran hallod a partneredtől - megcsal!

Rendkívül fájdalmas rájönni, hogy a partnerünk megcsal, sokszor pedig nem is olyan könnyű feladat. Néha évekbe telik és általában hatalmas veszekedés a vége. Nézzük, melyek a leggyakoribb mondatok, amiket sosem szabadna semmibe venned!

Mi oka lehet egy férfinak a megcsalásra?

2020-03-11

Mi oka lehet egy férfinak a megcsalásra?

A nők többsége úgy gondolja, hogy az összes férfi egyforma, és kivétel nélkül hajlandóak megcsalni a párjukat. Bemutatjuk a legfőbb indokokat, amiért egy férfi megcsalja a párját!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
100 751
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 524 024
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 1

Átlagos értékelés: 4.0