notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen hatással lehet a fiatalokra a koronavírus, Miért kellene a fiataloknak is nagy figyelmet fordítani a koronavírusra, A fiatalok és a koronavírus

hirdetes

A fiatal, egészséges emberekre is komoly hatással lehet a vírus

helloladies.hu

Az új koronavírus több, mint 2 millió embert fertőzött meg a világon és bár többségében az idősebbek vagy azok, akiknek valamilyen krónikus betegsége van, vannak kitéve nagyobb veszélynek, ne gondoljuk azt, hogy a fiatalok és egészséges emberek esetében nem okozhat komoly problémákat.

A fiatalok rosszul gondolják, hogy rájuk nincs hatással a koronavírus

Vannak ugyanis a világon olyanok, akik bár a 20-as, 30-as, 40-es éveikben járnak, nagyon betegek lettek így nem igaz, hogy nekik nincs miért aggódniuk.


Az adatokból kiindulva valóban arra lehet következtetni, hogy a fiatalok csak enyhe tüneteket produkálnak és tényleg az időseket, betegeket kell a legnagyobb kockázattal kezelni és védeni, emiatt azonban sokan nem veszik komolyan a fenyegetést és nem tartják be a javaslatokat. Ahogy azonban a vírus világszerte terjed, kiderült, hogy a fiatalok és/vagy egészséges emberek sem olyan sebezhetetlenek, mint gondolják. Az Amerikai Járványügyi Hivatal adatai szerint márciusban a koronavírus miatt kórházban ápolt betegek 38%-a 20 és 54 év közötti volt.


Talán a fiatalok életmódja és szokásai is nagyobb kockázatnak teszik ki őket.

hirdetes


Ha valaki nem tartja be a megfelelő higiéniai előírásokat, nem tartja a távolságot másoktól és nem visel maszkot, nem számít hány éves, nő a megfertőződés kockázata és a tünetmentes hordozók olyanoknak átadhatják a vírust, akik sokkal sebezhetőbbek. Hogy miért van az, hogy fiatalok és egészségesek is komolyan megbetegednek vagy akár bele is halnak a vírusba még mindig rejtély, mivel a vírus túl új és még sok az ismeretlen, de lehet, hogy van valamilyen betegsége, amiről nem tud.


Még ha nem is komoly a megbetegedés az esetükben, a fiatalok akkor is komoly károkat okozhatnak azzal, hogy átadják másoknak a vírust.

hirdetes


Fontos, hogy mindenki komolyan vegye a betegséget, nem számít a kora vagy az egészségi állapota. Egy fiatal, egészséges személy még ha ő maga nem is kerül kórházba, átadhatja olyannak a vírust, aki igen, vagy akár bele is hal. És ezt nem csak a nagyszülőkre kell érteni… A fiatalok nem csak az idősebb, kockázati csoportba tartozó rokonokat fertőzhetik meg, de olyan fiatalabb barátaikat is, akik valamilyen betegségük, például cukorbetegség, szívbetegség miatt nagyobb kockázati csoportba tartoznak.


Ezért is fontos, hogy mindenki kövesse a szakértők utasításait nem csak saját magáért, hanem mindenkiért. Attól, hogy valaki fiatal vagy egészséges, nem jelenti automatikusan azt, hogy nem kaphatja el, vagy nem lehet rá komoly hatással a vírus. Ha pedig tudod, hogy beteg vagy, tedd meg a megfelelő lépéseket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes