notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk hogyan kell lefagyasztani a kenyeret szeletelve vagy akár egészben, majd kiolvasztani a fagyasztott kenyeret, hogy olyan legyen, mintha most sült volna frissen

hirdetes

Így fagyaszd le a kenyeret szeletenként vagy akár egészben a tökéletes frissességért

helloladies.hu

Egy frissen sült kenyérszelet megkenve finom vajjal egyike az élet apró örömeinek. A gond viszont az, hogy ha kenyeret veszünk a pékségben, az csak 1-2 napig marad friss szobahőmérsékleten, mielőtt kiszáradna. A kenyér lefagyasztása a legjobb módszer, hogy sokáig frissen tartsuk és azt gondolom, hogy egyetlen kenyeret sem lenne szabad hagyni kiszáradni a polcon. Elmondom, hogyan fagyaszthatod le, hogy hónapokig megőrizze kiváló minőségét!

Hogyan kell lefagyasztani a kenyeret?

Mi a legjobb módszer a kenyér lefagyasztására?

  • Első lépés: Szeleteld fel a kenyeret. Ha sütöttél egy finom kenyeret (ezt még dagasztani sem kell) vagy olyat kaptál a pékségben, ami még mindig meleg volt, figyelj, hogy teljesen lehűljön, mielőtt felvágnád. Ha kihűlt, szeleteld fel és porciózd ki a családtagok számának megfelelő adagokba. Nem csak a kenyeret, de a muffint, bagettet is lefagyaszthatod!
  • Második lépés: Szorosan zárd le. Csomagold be folpackba majd egy simítózáras tasakba úgy, hogy préselj ki belőle annyi levegőt, amennyit csak tudsz anélkül, hogy összetörnéd a kenyeret. Írd rá a fagyasztás időpontját és a kenyér fajtáját (ha nem mindig ugyanolyat veszel) a zacskóra.
  • hirdetes
  • Harmadik lépés: Fagyassz és ne felejtsd el. A bolti, vagy házi sütésű kenyeredet akár 8 hónapra is lefagyaszthatod, de azt ajánljuk, hogy egy-két hónapnál ne álljon tovább, hogy tényleg a legjobb legyen a minősége.
  • Negyedik lépés: A legjobb, hogy nem kell kiolvasztanod a fagyott kenyeret, egyszerűen tedd be a pirítóssütőbe, vagy melegszendvicssütőbe.


Hogyan fagyassz le egy egész kenyeret?


Egy egész kenyeret is lefagyaszthatsz, ha egyszerre több kilót vettél annak érdekében, hogy minél kevesebbet kelljen a boltba menni, egyszerűen csak csomagold be duplán folpackba vagy zárható műanyag tasakba (amit többször is használhatsz!). Miután kivetted a fagyasztóból és felmelegítetted, hamar el kell fogyasztani, vagy nagyon kemény lesz. Ha először alufóliába teszed és utána folpackba mielőtt lefagyasztanád, akkor elég, ha utóbbit veszed le és alufóliával együtt beteheted a sütőbe felmelegíteni.

hirdetes


Ha a kiolvasztásra kerül sor, tedd alufóliába csomagolva 200 fokra a sütőbe 15-20 percre, majd távolítsd el a fóliát és tedd vissza a kenyeret a sütőbe még néhány percre, hogy igazán ropogós legyen. El sem hiszed majd, hogy mennyire frissnek tűnik, mintha éppen most sült volna!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Érdekességek Étrend Fejlesztő Otthon Praktikák Tanács Táplálkozás