notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk mit tanított nakünk a koronavírus járvány a mentális betegségekkel kapcsolatban, A járvány miatt átértékeltük a mentális problémákat

hirdetes

A járvány megtanított minket arra, hogy teljesen rendben van, ha nem vagyunk jól

helloladies.hu

Azt mondják, ha beismerjük, hogy segítségre van szükségünk, az az első lépés a gyógyulás felé, de ezt egyáltalán nem olyan könnyű megtenni. Sok embert hibáztatnak a mentális állapota miatt, azt mondják nekik, hogy ez csak egy időszak, vagy valami, amin túl kell lépni, vagy hogy csak figyelemre vágynak. Megbélyegzik őket, ami nagy probléma.

A mentális betegségek megítélését illetően sokat tanított a járvány

A probléma gyökere pedig a meg nem értés, hogy gyakran furcsának, másnak vagy akár veszélyesnek gondolják őket, az állapotukat elviccelik, emiatt pedig kevesebb ember kér segítséget, amire viszont nagy szüksége lenne.


A koronavírus járvány világszerte rengeteg áldozatot követel, és sok változást okoz, emiatt pedig hosszú idő óta először mindenki ugyanabban a csónakban evez. Néhány hónap karantén után látjuk, hogy a mentális egészség egyre nagyobb hangsúlyt kap. Egyre többen nyílnak meg és merik kimondani, hogy szoronganak, magányosnak érzik magukat és nagyon stresszesek. Ha valaki felhív és megkérdezi, hogy vagy, a válasz már nem egyszerűen annyi, hogy „jól és te?” Egyre többen merik kimondani, hogy nincsenek jól és teljesen normális, hogy így érzünk.

hirdetes


A járvány együttérzőbbé, megértőbbé tett minket, már nem ítélkezünk annyira és nem szégyelljük az érzéseinket.


Ugyanazokkal a problémákkal nézünk szembe, legyen ez akár szorongás a jövő miatt, depresszió azok miatt a dolgok miatt, amiket kihagytunk, vagy aggodalom a gazdasági következményeket illetően, esetleg egyszerűen csak a félelem és a pánik. Többet beszélgetünk erről, emiatt pedig tisztábban látjuk egymás állapotát és bátoríthatjuk a másikat, hogy kérjen segítséget, ha szüksége van rá, illetve egymást is segítjük.


Túl sokat rohanunk a mindennapokban, de a járvány véget vetett ennek és remélhetőleg tanulunk belőle. Jobban megértjük a mentális problémákat és tudjuk, hogy nincs azzal gond, ha valaki nem érzi jól magát és nagyobb figyelmet kell fordítanunk saját magunkra, ami egyáltalán nem önző dolog, sőt, elengedhetetlen a jólétünkhöz.

hirdetes


Ha a járvány tanított nekünk valamit, akkor az az, hogy gyorsan változtatnunk kell a mentális problémákkal küzdők megbélyegzésén. Semmi gond nincs azzal, ha segítséget kérünk – időnként mindenkinek szüksége van rá. Legalább egy kis jó is származott belőle amellett, hogy a Földnek is segít gyógyulni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Betegség Egészség Életmód Érdekességek Fejlesztő